Administraţia Naţională (AN) “Apele Române” a anunţat, luni, o nouă etapă de licitaţie pentru închirierea a 57 de sectoare de plajă din mai multe staţiuni de pe litoral, printre care Mamaia, Venus şi Vama Veche şi a precizat unele dintre aceste sectoare nu au mai fost scoase la licitaţie până în prezent, iar altele nu au fost adjudecate, transmite News.ro.

Sunt vizate sub-sectoare de plajă din Mamaia, Constanța, Venus, Saturn, Vama Veche și Mangalia

Administrația Apele Române a anunţat, luni, printr-un comunicat de presă, deschiderea celei de-a treia etape de participare la licitaţia publică privind închirierea suprafeţelor de plajă cu destinaţie turistică ale Mării Negre pentru sezoanele estivale 2023, respectiv 2024.

Citește și: Navă cu peste 80 de oameni la bord, cuprinsă de flăcări puternice, în Grecia

“Perioada de depunere a ofertelor se încheie în data de 11 iulie, la ora 12.00, fiind vizate sub-sectoare de plajă din Mamaia, Constanţa, Venus, Saturn, Vama Veche, Mangalia.

Administrația Apele Române a anunţat, luni, printr-un comunicat de presă, deschiderea celei de-a treia etape de participare la licitaţia publică privind închirierea suprafeţelor de plajă.

Administrația Apele Române a anunţat, luni, printr-un comunicat de presă, deschiderea celei de-a treia etape de participare la licitaţia publică privind închirierea suprafeţelor de plajă.

[Sursa foto: Litoral România - Facebook]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Din cele 57 de sectoare scoase la licitaţie, pentru o parte dintre acestea nu a fost depusă nicio ofertă în etapele anterioare (fiind necesare cel puţin două oferte, conform legii) sau au avut oferte, dar nu au fost adjudecate până în prezent. De asemenea, sunt sectoare de plajă scoase pentru prima dată la licitaţie, acestea din urmă reprezentând suprafeţele de plajă pentru care Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral a iniţiat acţiuni civile în vederea eliberării de sarcini (construcţii de beach-baruri)”, a transmis Administraţia Naţională ”Apele Române”.

În etapa a doua, 39 de subsectoare de plajă intrate în licitaţie publică au fost adjudecate.

”Am văzut litoralul pregătit să primească turişti”

Ştefan Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a declarat luni, după vizita pe care a făcut-o pe litoral, că a văzut litoralul pregătit să primească turişti, aşa cum ne-a obişnuit în ultima perioadă, cu lucruri bune, foarte bune dar şi cu lucruri mai puţin bune, transmite News.ro. El a mai spus că atunci când vorbim de lioralul românesc se poate vorbi despre festivalurile care se organizează şi care pot fi o atracţie pentru turiştii străini.

Citește și: Cele mai ieftine plaje din Europa. Unde găsești prețuri decente la mâncare și băutură

Ştefan Radu Oprea - ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului

Ştefan Radu Oprea - ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului

[Sursa foto: News.ro]

”Am văzut litoralul pregătit să primească turişti, aşa cum ne-a obişnuit în ultima perioadă, cu lucruri bune, foarte bune şi cu lucruri mai puţin bune. Am fost la comendamentul ANPC, am fost împreună la pas prin Mamaia şi zona Năvodari şi am constatat că sunt lucruri care pot fi îndrepate foarte repede şi unele mai complicate”, a spus ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Cum este vremea la mare în iulie 2023. Prognoza meteo pentru a doua lună din vară

Ministrul a precizat că există un buget pentru promovarea turistică, la minister, care nu este foarte mare comparativ cu alte ţări chiar din jurul nostru, în jur de 3 milioane de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si