Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - 6.000 de pisici din București vor fi sterilizate gratuit. Studiile arată că sterilizarea scade riscul de tumori în rândul felinelor

Mii de pisici din Capitală vor putea fi sterilizate gratuit, dacă proiectul propus și dezbătut în Consiliul General al Capitalei va fi aprobat. 6.000 de feline cu sau fără stăpăn vor beneficia de acest program.

Redactia Stirile Kanal D,

6.000 de pisici din București vor fi sterilizate gratuit. Studiile arată că sterilizarea scade riscul de tumori în rândul felinelor

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Larisa Rațiu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Studiile arată că sterilizarea scade riscul de tumori în rândul felinelor

Potrivit proiectului de lege, vor putea fi sterilizate gratuit 6.000 de pisici din București cu sau fără stăpân. Ce presupune această sterilizare o să aflăm chiar acum de la medicul veterinar Alexandru Neacșu. În ce constă această sterilizare la pisici?”

Alexandru Neacșu, medic veterinar: „Dacă vorbim despre femelă se elimină ovarul și uterul. Dacă vorbim despre mascul se elimină testiculele.”

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Credeți că este necesar un astfel de proiect pentru sterilizarea gratuită?”

Alexandru Neacșu, medic veterinar: „Cu siguranță, este binevenit. Sunt o grămadă de oameni care nu-și permit să vină cu pisica la sterilizare și atunci ar face un bine. Populația de pisici oricum este în creștere alarmantă și atunci e bine.”

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „De la ce vârstă este recomandat această sterilizare în rândul pisicilor?”

Alexandru Neacșu, medic veterinar: „În jurul vârstei de 6-7 luni poate fi sterilizat. Este chiar indicat să fie sterilizat înainte de primul ciclu de călduri.”

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Cât costă în mod normal o sterillizare?”

Alexandru Neacșu, medic veterinar: „Prețurile pot să plece de la 200 de lei până la 800 de lei, depinde de clinică, depinde de pisică, depinde de mai mulți factori.”

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Este necesar ca fiecare pisică să fie sterilizată?”

Alexandru Neacșu, medic veterinar: „Da, medical vorbind este bine să ca orice pisică să fie sterilizată. Conform studiilor sterilizarea înainte de primul ciclu de călduri scade riscul de a face tumori mai mare cu 90%.”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI