Este dificil sa scapi de kilogramele in plus daca esti o persoana pofticioasa. Ceea ce incepe cu "as gusta putin" se poate incheia cu un exces culinar in toata regula, care apoi te face sa te simti vinovata. Chiar daca uneori nu este nicio problema sa gusti din alimente care ingrasa, totul poate scapa radpid de sub control daca te confrunti des cu poftele alimentare. Iata ce poti face ca sa le rezisti:

Plimba-te
Nu este o coincidenta ca poftele alimentare apar de obicei cand esti stresata sau obosita. Dar exercitiile simple iti pot imbunatati nivelul de energie si starea de spirit. O plimbare scurta poate fi suficienta pentru a profita de aceste beneficii. in cadrul unui studiu in care participantii au fost supusi unor situatii stresante, cei care au facut o plimbare timp de 15 minute au fost mai putin predispusi sa cedeze poftei de a manca ciocolata, comparativ cu cei care au fost sedentari.

Respira adanc
Data viitoare cand simti ca iti este pofta de un aliment nesanatos, incearca pur si simplu sa respiri adanc. O tehnica simpla, inspirata de practica yoga, te va ajuta. Inspira adanc, numarand pana la patru, tine-ti respiratia numarand pana la sapte, apoi expira numarand pana la opt. Repeta de patru ori acest ciclu. Acest exercitiu iti ofera un minut de ragaz si reduce stresul care ar putea fi responsabil pentru poftele tale alimentare.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Ia o gustare sanatoasa
Cand iti este pofta de ceva dulce nu inseamna neaparat ca esti stresata sau plictisita.


Este posibil sa fi trecut ceva timp de la ultima masa, iar nivelul glicemiei din sange sa fi scazut. Readu-l la normal cu ajutorul unor gustari sanatoase asa cum ar fi un fruct precum un mar, o banana, o portocala etc. sau un pumn mic de nuci sau seminte.

Bea apa
De fiecare data cand iti este pofta de un aliment nesanatos, bea un pahar mare cu apa. Se intampla des sa confrundam senzatia de foame cu setea. Pe de alta parte, apa iti va da o senzatie de satietate pe moment si te va face sa uiti de alimentele la care poftesti.

Joaca-te pe telefon
Chiar daca te consideri o persoana care poate face multe lucruri in acelasi timp, se pare ca in mod normal creierul se poate concentra asupra unui singur lucru. Acesta ar putea fi motivul pentru care cercetatorii britanici au descoperit ca atunci cand se joaca Tetris pe telefon timp de numai trei minute, subiectii pot reduce poftele amimentare cu pana la 70%.

Amana
Daca toate aceste trucuri nu au avut efect si te gandesti in continuare la acel aliment de care iti este pofta, atunci spune-ti ca il vei manca mai tarziu. Accepta faptul ca nu poti ceda tentatiei, dar transforma momentul intr-unul special. Daca astepti, te vei bucura si mai mult de acel aliment de care iti este pofta, dar exista si posibilitate sa uiti de pofta.

Eva.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si