Tanczos Barna, ministrul Mediului, are o propunere inedită pentru români. Află ce trebuie să faci pentru a primi cei 6.000 de lei în schimbul mașinii.

Citeste si: Accident cumplit pe un drum din Maramureș: un bărbat și soția sa au fost spulberați de o mașină

Ministrul a transmis că are în vedere o nouă iniţiativă, benefică pentru șoferi. Românii care își vor duce la casat maşinile mai vechi de 10 ani vor primi o sumă de până la 6.000

de lei, fără să fie nevoiți să își achiziționeze un autovehicul nou.

Citeste si: Au murit înghețați de frig în mașini

Ce trebuie să faci pentru a intra în posesia banilor

Politicianul a afirmat că a văzut acest exemplu la Sfântu Gheorghe, unde funcţionează un astfel de sistem din noiembrie anul trecut, iar cei care duc mașiinile vechi la casat primesc 3.000 de lei. Ei bine, Tanczos Barna nu a stat pe gânduri și a declarat că vrea acest sistem implementat la nivel național.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Oana a pierit într-un tragic accident rutier. Tânăra avea doar 17 ani, iar șoferul 19 ani

„Avem un exemplu implementat în Sfântu Gheorghe și a avut succes. Am propus această metodă, de a scoate din parcări mașini cu care nu se mai poate circula. A fost un bonus, în valoare de 3000 de lei. (…) Noi venim în sprijinul administrațiilor locale și în colaborare cu ei poate mai găsim și alte mijloace mai flexibile.

Luni vom avea o întâlnire cu asociația municipiilor la care așteptăm reprezentanți de la comune și orașe, să găsim o formulă agreabilă cu autoritățile locale", a declarat Tanczos Barna.

Citeste si: 5 beneficii importante ale videointerfoanelor

Barna vrea să implementeze această măsură la nivel național, însă cu mici ajustări. Ministrul Mediului nu vrea să lase suma de 3.000 de lei, considerând că este una nesemnficativă, astfel că cere dublarea ei.

6000 de lei pentru mașina veche 2022

Cum să scapi de mașina veche?!

[Sursa foto: PixaBay]

Respetivul program este menit pentru persoanele fizice sau juridice care nu doresc să își cumpere o maşină nouă, ci doar să scape de cea veche, astfel că nu se încadrează în Programul Rabla.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si