Close sidebar
Close sidebar

7 ritualuri de îngrijire ale pielii după 50 de ani

Odata cu inaintarea in varsta apar o serie de probleme de sanatate, dar si estetice. Pierderea elasticitatii pielii, actiunea radicalilor liberi si procesul natural de imbatranire altereaza structura si aspectul pielii, favorizeaza aparitia ridurilor si schimbarea texturii tenului.

Mircea Pop,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Alimentatia sanatoasa te ajuta sa iti asiguri nutrientii necesari ce influenteaza frumusetea exterioara. De asemenea, hidratarea este esentiala pentru o piele sanatoasa.

Insa pentru o piele cu un aspect placut, este nevoie sa te ingrijesti si la exterior. Probabil ca ai auzit deja de toate cremele anti-aging care promit sa te fereasca de riduri. Insa acestea nu sunt indeajuns. Ai nevoie de o intreaga rutina de ingrijire zilnica.

1. Curatarea fetei

Este necesar sa iti cureti delicat fata de 2 ori pe zi, utilizand un cleanser potrivit pentru pielea ta. Acesta are rolul de a indeparta impuritatile si urmele de machiaj care pot bloca porii si pot altera aspectul tenului. Maseaza delicat fata in timp ce o cureti, pentru a te asigura ca pielea este curatata in profunzime. Maseaza tenul prin miscari care intind pielea spre exterior, intrucat aceasta miscare poate ajuta la prevenirea ridurilor. 

2. Exfolierea pielii

Odata ce inaintezi in varsta, procesele de regenerare ale pielii devin mai lente. De aceea, celulele moarte nu sunt atat de rapid inlocuite. Acest lucru face ca pielea sa crape si sa capete un aspect inestetic. Exfolierea ajuta la indepartarea celulelor moarte, ceea ce uniformizeaza pielea. Alege un gel exfoliant bland, care sa nu provoace iritatii. Exfoliaza-ti pielea de 2 ori pe saptamana.

Citeste si: VIDEO- Românii vin acasă. O tânără a deschis salon de cosmetică

3. Fortificarea pielii

Dupa curatarea pielii cu un cleanser, aplica o lotiune tonica. Aceasta are rolul de a pregati pielea pentru absorbtia nutrientilor. 

Apoi aplica o esenta pentru fata. Aceasta este bogata in nutrienti si are rolul de a netezi pielea si de a crea rezistenta importriva procesului de imbatranire. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Urmatorul pas este sa aplici un ser cu efect anti-aging, care contine vitamina A si vitamina C. Serul este un lichid concentrat in nutrienti esentiali pentru piele.

4. Revigorare 

O data pe saptamana poti aplica si o masca pentru fata care sa-i redea tenului stralucirea si fermitatea. Alege o masca anti-aging, hidratanta, care imbunatateste aspectul ridurilor. 

5. Ingrijirea pielii din jurul ochilor

Pielea din jurul ochilor necesita o ingrijire speciala, deoarece aceasta este mai subtire si mai sensibila, dar este si mai predispusa la aparitia ridurilor. Foloseste o crema speciala pentru ochi dimineata si seara, dupa demachiere si dupa aplicarea celorlalte produse de ingrijire. Produsele din gama Remescar pot fi utile in acest sens.

6. Hidratare 

Hidratarea este o etapa foarte importanta in ritualul de ingrijire. Aplicarea unei creme hidratante ii reda tenului catifelarea, dar creeaza si o bariera de protectie impotriva substantelor daunatoare din mediu. Odata cu imbatranirea, pielea produce mai putin sebum, iar textura tenului va fi una mai uscata. Crema hidratanta rezolva aceasta problema.

Opteaza pentru cremele hidratante ce au in compozitie glicerina, acid hialuronic, ulei mineral si petrolatum (vaselina). Este important sa aplici crema hidratanta la final, pe pielea curatata, pentru a nu bloca bacterii in pori. 

Citeste si: VIDEO- Frig și dezinfectanți. Pielea are nevoie de hidratare profundă

7. Protectie solara

Desi probabil ca iti doresti o piele bronzata pentru ca ti se pare ca te intinereste, trebuie sa stii ca acest lucru face exact contrariul. Protectia solara nu trebuie sa lipseasca din rutina zilnica de ingrijire, inainte sa iesi din casa. Soarele emite radiatii ultraviolete care promoveaza formarea radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt responsabili pentru imbatranirea pielii. Razele solare pot afecta colagenul din piele si pot favoriza aparitia petelor la nivelul pielii.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Asigura-te ca aplici o crema cu SPF 30 sau ca fondul de ten pe care il folosesti are factor de protectie. De asemenea, poti sari peste acest pas daca folosesti o crema hidratanta cu factor de protectie.

In concluzie, pielea are nevoie de o ingrijire deosebita dupa varsta de 50 de ani, deoarece procesul de imbatranire produce semne vizibile la exterior.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI