Close sidebar
Close sidebar

7 sfaturi despre cum să-ți pregătești casa pentru vânzare, potrivit experților în decorare

Faceți o impresie bună asupra clienților când pui casa la vânzare cu aceste șapte sfaturi. Pregătirea unei locuințe pentru vânzare presupune mult mai mult decât o simplă curățenie.

Madalina Grigore,

7 sfaturi despre cum să-ți pregătești casa pentru vânzare, potrivit experților în decorare

[Sursa foto: epardoseli.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Organizarea unei case înseamnă să îi ajuți pe potențialii cumpărători să își imagineze că locuiesc în casa ta. S-ar putea să credeți că elementele de ansamblu, cum ar fi vopseaua și reparațiile, sunt singurele care contează, dar aranjamentul mobilierului, dispunerea dormitoarelor și chiar amenajarea terasei pot avea un impact asupra modului în care cumpărătorii percep un spațiu.  

Pentru a-i ajuta pe cumpărători să își imagineze că trăiesc într-un loc în care tocmai au pus piciorul, home stagers au strategii testate și verificate pentru a crea o paletă curată, cu modele care sunt versatile și personalizabile.

Mai jos, experții în decorare, împărtășesc șapte sfaturi de styling pe care proprietarii de case ar trebui să le încerce înainte de a pune acel semn "De vânzare".

7 sfaturi despre cum să-ți pregătești casa pentru vânzare, potrivit experților în decorare

[Sursa foto: epardoseli.ro]

Depersonalizați locuința scoasă la vânzare 

Oricât de ciudat ar părea, experții spun că eliminarea obiectelor personale din casă este primul pas.

Fotografiile de familie, pozele de la nuntă și operele de artă ale copiilor pot fi greu de dat jos, dar acest lucru poate da roade. Oamenii care vizitează casa trebuie să se imagineze pe ei înșiși acolo, cu propriile amintiri, nu cu cele ale foștilor proprietari. 

Reîmprospătați vopseaua 

"Vopseaua este un ban într-o cutie", spune un cunoscut agent de vânzări imobiliare. A da pereților interiori un strat proaspăt de vopsea este un pas ușor pe care proprietarii îl pot face pentru a face casa mai primitoare.

În cele mai multe cazuri, lucrările de zugrăvire profesională sunt vizibil mai bune decât cele de bricolaj, mai ales când vine vorba de detaliile din jurul elementelor profilate, al prizelor și al colțurilor. Cumpărătorii pot fi pretențioși, așa că, dacă aveți de gând să reîmprospătați vopseaua- faceți-o bine. 

Și, fiți la curent cu tendințele actuale înainte de a investi într-o nouă zugrăvire. Luați în considerare faptul că oamenii s-au plictisit de griuri.

Așadar, dacă optați pentru o culoare neutră, optați pentru cele mai actuale neutre calde, cum ar fi albul moale. 

Citeste si: Octavian este tânărul de 22 de ani decedat în accidentul din Argeș: "O inimă bună a încetat să mai bată!"- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Dacă sunteți strâmtorat din punct de vedere al timpului și al banilor și nu puteți zugrăvi întreaga casă, concentrați-vă asupra camerelor care ar beneficia cel mai mult de un strat nou de vopsea. Camera de zi, bucătăria și dormitorul principal sunt esențiale. Sau, concentrați-vă pe camerele în care vopseaua este veche, ciobită sau murdară. Chiar și subsolurile finisate ar putea avea nevoie de câteva straturi noi dacă suprafață scoasă la vânzare este prezentată ca fiind mai mult spațiu de locuit. 

Îmbunătățirea fluxului camerei 

Sfatul numărul unu este să îndepărtezi orice mobilier din cameră care blochează fluxul. Mobila care este prea mare pentru cameră sau orice lucru care se află cu fața la o ușă ar trebui să fie plasată într-o poziție mai bună sau să fie îndepărtată din cameră. Vrem să le oferim cumpărătorilor posibilitatea de a se mișca liber prin cameră și să poată vedea pardoseala. Vindem proprietăți imobiliare și nu mobilă. 

Este important să dai camerei un scop și să îi lași pe cumpărători să își imagineze mobila în acel spațiu. Plasarea mobilierului în mod strategic în jurul pereților camerei va deschide spațiul de locuit și îi va ajuta să își imagineze cum s-ar simți cu propria mobilă în locul lor. Un home stager vă poate ajuta să decideți dacă este mai bine să vă depozitați mobila și să închiriați obiecte mai simple și mai elegante doar pentru procesul de prezentare înainte de vânzare.

Adăugați prosoape albe

Obiectele de accent și decorul neutru reprezintă un accesoriu accesibil care atrage cu adevărat potențialii cumpărători. Prosoapele albe în baie sunt o necesitate! Bucătăriile și băile vând case, iar cu cât băile sunt mai spa, cu atât sunt mai atrăgătoare pentru potențialii cumpărători. Rularea prosoapelor în coșuri, așezarea lor pe blaturi sau chiar peste cadă va face ca baia să se simtă luxoasă. Iar prosoapele nu au nevoie de etichete de designer, trebuie doar să fie proaspete și pufoase. Această mică atingere se simte luxoasă, iar luxul vinde.

Utilizați lumini calde

Iluminatul tinde să fie un aspect foarte important pentru cumpărători. Fie că este vorba de lumina naturală de la ferestre sau de luminozitatea de la corpurile de iluminat, cumpărătorii vor întreba cât de multă lumină primește casa. Răspundeți la întrebare înainte ca aceasta să fie pusă, concentrându-vă imediat asupra iluminării. Stați departe de becurile care sunt "Lumină de zi"." Acestea au tonuri reci, ceea ce face ca încăperile să pară sterile.

Se recomandă, în schimb, să folosiți în mod constant în toată casa becuri albe calde. Tonul și luminozitatea ar trebui să fie aceleași în toată casa, cu excepția cazului în care adăugați iluminat punctual pentru subsoluri, poduri sau spații exterioare.

7 sfaturi despre cum să-ți pregătești casa pentru vânzare, potrivit experților în decorare

[Sursa foto: epardoseli.ro]

Reduceți până la 60% din capacitate

Dacă locuiești în casă în timp ce este expusă, va fi greu. Depozitarea lucrurilor în dulapuri, debarale și cămări este dificilă, deoarece cumpărătorii sunt încă susceptibili să inspecteze aceste

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Festin regal la Palatul Snagov! Cum au fost răsfățați invitații la nunta Monicăi Bîrlădeanu și a lui Valeriu Gheorghiță- radioimpuls.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

zone. Pe lângă schimbarea tuturor coșurilor deschise cu unele cu capac și a tuturor coșurilor de depozitare cu unele cu sertare, adaugă o regulă de aur. Toate dulapurile, inclusiv dulapurile pentru haine, ar trebui să fie pline în proporție de 60% și goale în proporție de 40%, astfel încât cumpărătorii să vadă că există loc pentru bunurile lor.

Ultimul, dar cu siguranță nu cel din urmă, este atractivitatea. Asigurați-vă că exteriorul este la fel de atrăgător și atrage atenția ca și interiorul este o necesitate atunci când încercați să atrageți cumpărători. Exteriorul unei case este întotdeauna prima impresie a unui potențial cumpărător, așa că nu subestimați valoarea unei îngrijiri simple a gazonului, cum ar fi plivitul, cositul și spălarea ferestrelor.

Nu uitați de exterior dacă vindeți o casă

Pentru o modalitate rapidă și eficientă din punct de vedere al costurilor de a ridica fața casei tale,este indicat să împrospătezi grădinile cu mulci negru și să vopsești ușa din față. Destul de ușor! Dacă trebuie să actualizați gardul sau gardul viu, acum este momentul. Aceste mici detalii se adună în ochii cumpărătorilor de locuințe, care se gândesc la cât de mândri vor fi de faptul că vor găzdui rude și prieteni pentru prima lor casă nouă și pentru o viață întreagă de petreceri.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI