Dar știți cu adevărat cum să o folosiți corect? Iată 7 sfaturi și trucuri despre mașina de spălat vase pe care ar trebui să le știți, astfel încât să puteți fi siguri că profitați la maximum de aparatul dvs. preferat.

1. Începeți cu o mașină de spălat vase curată.

O mașină de spălat vase murdară înseamnă vase murdare. O dată la câteva zile, asigurați-vă că nu există resturi care atârnă în partea de jos a mașinii de spălat vase.

Puteți scoate ecranul și filtrul de jos și să le clătiți; sunt ușor de reintrodus. Plasați o cană de oțet alb în raftul de sus (cu fața în sus) și folosiți mașina de spălat vase altfel goală  pe un ciclu de spalare obisnuit, din când în când. Acest lucru curăță orice resturi și depozite care s-ar fi putut acumula.

2. Încărcați-o corect.

Încărcarea corectă a mașinii de spălat vase este cea mai importantă parte pentru a vă asigura că rămâneți la sfârșit cu cele mai curate vase. Fiecare mașină de spălat vase are o diagramă în manual care arată cum să încărcați cel mai bine (și cu siguranță ar trebui să aruncați o privire), dar există câteva reguli care sunt valabile pentru majoritatea mașinilor de spălat vase, ce pot fi de mare ajutor in bucatarie:

  • Cănile merg în raftul superior și trebuie așezate întotdeauna între colțuri, niciodată deasupra lor.

  • Farfuriile și bolurile ar trebui să meargă pe raftul inferior, iar partea murdară trebuie să fie orientată spre pulverizatorul de apă. Aceasta înseamnă că farfuriile dvs. nu indică întotdeauna toate în aceeași direcție!

  • Oalele, cratițele și vasele de copt trebuie așezate în unghi, astfel încât apa să pulverizeze și să poată ajunge în interior.

  • Asigurați-vă că obiectele mai mari, precum cratițele și tăvile de copt sunt așezate pe părțile laterale ale mașinii de spălat vase. Astfel nu blochează brațul de pulverizare sau detergentul care vine de la ușă.

  • Așezați-vă ustensilele, astfel încât unele să fie orientate în sus, iar altele să fie în jos. În acest fel, ustensilele nu se cuibăresc împreună și fiecare centimetru pătrat devine curat.

3. Aveți grijă de apă.

Apa dură poate fi foarte dăunătoare pentru mașina de spălat vase. Nu numai că poate lăsa depozite greu de curățat în mașina de spălat vase, dar poate face și aproape imposibil să obțineți vase curate. Aceasta tinde să lase un reziduu alb pe pahare și argintărie. Dacă vă curățați mașina de spălat vase din când în când cu oțet, acest lucru ajută la prevenirea formării depozitelor și puteți utiliza, de asemenea, un agent de clătire special pentru dedurizarea apei.

4. Începeți din partea de jos.

Cu mașinile de spălat vase, nu doriți să începeți de sus. Descărcați întotdeauna mai întâi suportul de jos. Dacă începeți cu raftul superior, bolurile și cănile pot vărsa apa colectată pe obiectele de mai jos. Începeți cu partea de jos și păstrați totul uscat.

5. Nu este nevoie să clătiți.

Dacă aveți o mașină de spălat vase mai nouă și modernă, nu există niciun motiv să clătiți aceste farfurii.

Pur și simplu îndepărtați resturile alimentare în gunoi. Tehnologia mașinii de spălat vase este menită să scape de resturile de alimente dure, la urma urmei. Nu lăsați farfuriile murdare să stea în mașina de spălat vase mai mult de 24 de ore înainte de spălare.

6. Nu acumulați detergent.

Este ușor să faceți provizii când este la reducere, dar s-ar putea să nu fie în interesul veselei dvs. Detergentul trebuie să fie proaspăt pentru a-și face treaba. Așadar, cumpărați doar ceea ce puteți folosi în următoarele două luni.

7. Nu este doar pentru vase.

Serios, vasele sunt doar începutul a ceea ce poate curăța o mașină de spălat vase. O puteți încărca cu jucării de baie, jucării din plastic, pantofi, accesorii de aspirator, jucării pentru câini și lista continuă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si