Close sidebar
Close sidebar

8 beneficii ale scarilor de aluminiu pentru amenajarile interioare

Care sunt avantajele unei scari de aluminiu. Indiferent pentru ce o vei cumpara, se va dovedi a fi o investitie extrem de utila.

C.D.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Atunci cand te pregatesti pentru amenajarea casei, nu uita sa incluzi pe lista de cumparaturi o scara metalica, care iti va face viata mai usoara in tot acest proces. Indiferent ca va fi folosita de mesterii care se ocupa de finisaje sau te vei urca chiar tu pe scara de aluminiu pentru a monta luminile din casa, aceasta este o investitie extrem de utila, avand in vedere ca poate fi utilizata ani in sir.

Cu inaltimi de pana la 6 metri si o rezistenta de pana la 150 kg, scarile din aluminiu sunt potrivite atat pentru activitatile interioare, cat si pentru cele exterioare. In plus, au o greutate de sub 10 kg, ceea ce le face usor de transportat si de depozitat. Insa acestea nu sunt singurele lor avantaje. Iata 8 beneficii ale scarilor de aluminiu pe care nu le vei regasi la cele clasice, din lemn sau la cele realizate din fibra de sticla.

1. Au proprietati ignifuge

Acesta este unul dintre cele mai importante criterii de care trebuie sa tii cont atunci cand cumperi materiale sau produse pentru casa. Faptul ca scarile din aluminiu nu iau foc reprezinta un stres in minus pentru tine, indiferent unde le depozitezi, dar si o garantie a durabilitatii produsului.

2. Sunt prietenoase cu mediul inconjurator

Spre deosebire de productia modelelor din lemn, care afecteaza echilibrul naturii, scarile din aluminiu nu au un impact negativ asupra mediului inconjurator.

Din contra, aluminiul este un material economic, usor reciclabil, care prin reciclare salveaza pana la 95% din energia necesara producerii materiei prime.

3. Sunt rezistente si durabile

In comparatie cu scarile de lemn, care au nevoie sa fie protejate de umezeala si necesita revopsire periodica, cele din aluminiu rezista chiar si in conditii meteo extreme. Astfel, fie ca le uiti in ploaie sau le depozitezi intr-un spatiu deschis, unde sunt supuse schimbarilor vremii, scarile metalice isi pastreaza aspectul si functionalitatea anotimp dupa anotimp.

4. Se intretin usor

Uita de timpul pe care il alocai pentru vopsirea sau lacuirea scarilor de lemn! Cele din aluminiu nu au nevoie decat de o simpla curatare de praf imediat dupa utilizare si de verificari periodice pentru siguranta, acestea fiind necesare mai ales in cazurile in care produsul are o inaltime mare.  

5. Au o rezistenta mecanica crescuta

Asta inseamna ca in cazul unui impact puternic, precum lovirea de sol, scarile de aluminiu nu isi vor pierde functionalitatea. In aceeasi situatie, scarile din lemn se pot rupe sau despica, fiind imposibil de reparat sau reutilizat. Totusi, este important ca dupa un astfel de soc sa verifici stabilitatea scarii metalice inainte de utilizare pentru a te asigura ca indeplineste toate conditiile de siguranta.

6. Sunt usor de manevrat

Spre deosebire de scarile de lemn inalte sau duble, care sunt foarte greu de manevrat, in cazul celor din aluminiu nu trebuie sa ceri ajutorul nimanui pentru a le monta sau transporta. Datorita greutatii reduse, chiar si modelele cu trei tronsoane se pot plia si muta cu usurinta, oriunde ai nevoie.

7. Sunt versatile

O singura scara, o multime de nevoi rezolvate. Poti folosi scarile de aluminiu la intensitate maxima atunci cand esti in plin proces de amenajare, dar si atunci cand vrei sa repari cate ceva in casa sau in curte. Fiind usor adaptabile, le poti amplasa atat la interior, cat si la exterior, in functie de nevoile tale.

8. Au preturi accesibile

Datorita costului redus al materiei prime si al procesului de productie, scarile de aluminiu sunt o optiune mult mai economica in comparatie cu cele din lemn sau din fibra de sticla. In magazinele de profil gasesti produse de calitate la preturi foarte atractive.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/3coKbdfnAFg

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

 

Datorita sigurantei pe care ti-o ofera atunci cand amenajezi la inaltime, dar si a celorlalte beneficii unice pe care le asigura, scarile de aluminiu nu ar trebui sa lipseasca din casa ta. Odata ce le-ai cumparat, le poti utiliza o lunga perioada de timp, fie atunci cand construiesti, fie cand renovezi sau repari ceva in interiorul locuintei sau in gradina.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI