Ghimbirul, căci despre el este vorba, costă în jur de 12 lei, este delicios și foarte sănătos.

Această rădăcină care unora li se pare că arată ciudat reușește să amelioreze constipația, diareea și tot felul de alte probleme digestive, îmbunătățește circulația sângelui, stimulează sistemul imunitar, previne formarea cheagurilor de sânge, scade tensiunea arterială și colesterolul. Ghimbirul este extrem de util și dacă vrei să slăbești. Conferă rapid senzația de sațietate și topește excesul de grăsime din organism.

Proprietățile uluitoare ale ghimbirului

Bogat în vitamine, minerale și uleiuri volatile, ceaiul de ghimbir este bogat în:

Vitamina C – 5 mg

Vitamina B6 – 0,2 mg

Fier – 0,6 mg

Magneziu – 43 mg

Calciu – 16 mg

Potasiu – 415 mg

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Sodiu – 13 mg

Proteine – 1,8 g

Lipide – 0,8 g

Calorii – 79

Zahar – 1,7 g

Colesterol – 0 mg

Uleiuri volatile: gingerol, cineol, elemen, borneol, bisabolen, curcumen, phelladrene.

Citește și: Ceaiul care topește grăsimea și te scapă de răceală. Maica Ecaterina spune cum se prepară: "Antibiotic natural"

Potrivit cercetătorilor, ghimbirul, consumat ca atare sau ca ceai aromat, protejează împotriva bolilor de inimă, ajută la controlul greutății, la reglarea glicemiei, ameliorează durerile de genunchi, previne cancerul și stimulează sistemul imunitar.

Antioxidanții și nutrienții din ghimbir pot trata artrita, inflamațiile și diferite tipuri de infecții.

Totodată, consumul de ceai de ghimbir ajută la îmbunătățirea somnului și la reducerea stărilor de depresie. Produsele pe bază de ghimbir ameliorează starea de oboseală și depresie și îmbunătățește calitatea somnului în cazul persoanelor cu oboseală cronică.

Consumat zilnic, ceaiul de ghimbir tratează și previne răceala și gripa, ajută la menținerea unei greutăți normale, îmbunătățește digestia, susține sistemul cardio-vascular, combate stresul, scade glicemia, susține sănătatea orală, combate căderea părului.

Rizomul sau rădăcina este cea mai folosită parte a ghimbirului care se găsește în magazine, însă acesta poate fi găsit și sub formă de capsule sau pudră. Ghimbirul se utilizează în special pentru prepararea ceaiurilor, siropurilor sau drept condiment pentru diferite băuturi și preparate. În rețetele de mâncăruri, ghimbirul poate fi folosit pentru a aroma fripturile, supele, chiar și în deserturile cărora vrei să le dai un gust deosebit, dulce și picant.

sursa foto: Shutterstock


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si