Statul oferă sume de 875 de lei. Află cine sunt persoanele care vor primii banii imediat și care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a primi acest ajutor.

Citește si: Pâinea ar putea să coste chiar și 50 de lei. Țara din Europa care se confruntă cu creșteri uriașe de prețuri

Cei aproape 900 de lei vor fi primiți de către producătorii agricoli din sectorul vegetal.

Acest proiect pentru modificarea plafonului alocat pentru acordarea acestui ajutor se află în dezbatere publică. Imediat ce va primi aprobarea Guvernului va fi publicat în Monitorul Oficial.

Statul le oferă un ajutor românilor

Suma de bani, în valoare de 875 de lei/ha, va fi acordat producătorilor agricoli din sectorul vegetal care lucrează minimum 0,1 ha și maximum 200 ha inclusiv. Un astfel de sprijin a fost acordat agricultorilor pentru a-i ajuta să acopere cheltuielile legate de: „obiectivele de utilizare eficientă a resurselor, gestionarea nutrienților și aplicarea unor metode de producție favorabile mediului și climei, în cazul suprafețelor cu plantații pomicole și/ sau cu arbuști fructiferi și/ sau cu plantații viticole cu struguri pentru vin pe rod, potrivit avocatnet.ro."

Citește si: Prețuri tot mai mari la colete

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Românii care pot beneficia de acești bani sunt persoanele fizice; persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale constituite potrivit OUG nr. 44/2008; persoanele juridice; grupurile de producători sau organizațiile de producători. De asemenea, de acest ajutor excepțional de la stat pot beneficia și: universitățile, institutele și stațiunile de cercetare-dezvoltare.

Citește si: Prețuri tot mai mari la raft

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, spune că prin acest ajutor se vine în întâmpinarea celor care își dedică timpul pentru a asigura prezența pe mesele noastre, ale tuturor, a produselor agricole

calitative, mai ales într-un context al unui an agricol dificil.

„Influenţa factorului de risc secetă ne obligă să ne aplecăm atenția asupra tuturor sectoarelor de activitate și să dăm ajutorul de care bravii noștri fermieri au nevoie, mai ales în aceste vremuri complicate", a mai spus Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Citește si: Cu cât crește salariul minim de la 1 ianuarie 2023

Fermierii au avut termen până pe 15 septembrie pentru a depune cererile la APIA. Sumele de bani ar urma să intre în posesia lor până la sfârșitul anului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si