875 de lei, de la stat, pentru români. Când poți intra în posesia lor
Vești bune în țara noastră, după anunțul lansat de autorități. Se dau 875 de lei de la stat pentru anumiți români.
Statul oferă sume de 875 de lei. Află cine sunt persoanele care vor primii banii imediat și care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a primi acest ajutor.
Citește si: Pâinea ar putea să coste chiar și 50 de lei. Țara din Europa care se confruntă cu creșteri uriașe de prețuri
Cei aproape 900 de lei vor fi primiți de către producătorii agricoli din sectorul vegetal.
Suma de bani, în valoare de 875 de lei/ha, va fi acordat producătorilor agricoli din sectorul vegetal care lucrează minimum 0,1 ha și maximum 200 ha inclusiv. Un astfel de sprijin a fost acordat agricultorilor pentru a-i ajuta să acopere cheltuielile legate de: „obiectivele de utilizare eficientă a resurselor, gestionarea nutrienților și aplicarea unor metode de producție favorabile mediului și climei, în cazul suprafețelor cu plantații pomicole și/ sau cu arbuști fructiferi și/ sau cu plantații viticole cu struguri pentru vin pe rod, potrivit avocatnet.ro."
Citește si: Prețuri tot mai mari la colete
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Românii care pot beneficia de acești bani sunt persoanele fizice; persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale constituite potrivit OUG nr. 44/2008; persoanele juridice; grupurile de producători sau organizațiile de producători. De asemenea, de acest ajutor excepțional de la stat pot beneficia și: universitățile, institutele și stațiunile de cercetare-dezvoltare.
Citește si: Prețuri tot mai mari la raft
Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, spune că prin acest ajutor se vine în întâmpinarea celor care își dedică timpul pentru a asigura prezența pe mesele noastre, ale tuturor, a produselor agricole
calitative, mai ales într-un context al unui an agricol dificil.„Influenţa factorului de risc secetă ne obligă să ne aplecăm atenția asupra tuturor sectoarelor de activitate și să dăm ajutorul de care bravii noștri fermieri au nevoie, mai ales în aceste vremuri complicate", a mai spus Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Citește si: Cu cât crește salariul minim de la 1 ianuarie 2023
Fermierii au avut termen până pe 15 septembrie pentru a depune cererile la APIA. Sumele de bani ar urma să intre în posesia lor până la sfârșitul anului.