9 abilități pe care toată lumea ar trebui să le aibă în CV

Un CV bun, care să descrie cât mai bine experiența ta profesională și abilitățile pe care le ai, îți poate crește șansele de angajare.

Simona Costache, marți 25 iunie 2024 , 10:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Angajatorii caută oameni bine pregătiți într-un domeniu anume, dar vor încerca să-și atragă în echipă oameni cu calități personale deosebite, în care să aibă încredere, oameni care pot lucra în echipă și care au capacități organizatorice. Acestea sunt detalii care uneori scapă din vedere, dar care fac o mare diferență.

Iată ce abilități ar trebui să fie menționate într-un CV:

Cunoașterea unei limbi străine

Acesta este un punct pe care îl bifăm cu toții în CV, dar pentru anumite joburi este posibil să ai nevoie de o diplomă care să ateste că știi o limbă străină, de regulă engleza. Ca să te asiguri că ai diploma potrivită, trebuie să cunoști care sunt diferențele dintre cele mai cunoscute și de încredere trei examene de limba engleză - Cambridge, IELTS și TOEFL -, ca să știi cu ce e mai bine să te pregătești pentru viitoarea carieră. În condițiile în care cu toții ne dorim să ajungem să lucrăm în multinaționale, pe bani serioși, este esențial să obținem din timp un atestat de limbă engleză, pentru că altfel am putea să pierdem șanse bune.

Aptitudini personale

Toți angajatorii serioși evaluează cu mare atenție aptitudinile personale ale unui candidat, pentru că vor să vadă cât de bine s-ar putea integra în echipa deja existentă. De asemenea, câteva calități pe care noi le considerăm a fi relevante doar în plan personal sunt extrem de căutate de către companii și aici amintim de rezistența la stres, comunicare, responsabilitate, flexibilitate.

Spirit de echipă

Este o calitate pe care se pune mare preț, pentru că lucrurile cele mai importante se realizează în echipă, unde toată lumea vine cu idei, se comunică pe marginea acestora, iar acest lucru duce la idei și mai bune.

Abilități de public speaking

O serie de joburi implică și vorbitul în public - pentru un colectiv mare de colegi, în conferințe, prezentări pentru companii partenere etc. - și este foarte bine să-ți treci în CV și această abilitate, bineînțeles, dacă o ai. De multe ori, oameni foarte bine pregătiți din punct de vedere profesional se blochează în astfel de situații, iar acesta poate fi un atu prețios pentru tine.

Abilitate de mediere a conflictelor

În orice companie pot apărea la un moment dat conflicte din cauza stresului, a termenelor-limită ori din alte motive. Este important pentru un angajator să știe că poți face față acestor situații fără a bate în retragere, ba chiar găsești soluții prin care să le mediezi.

Multitasking

Pot apărea perioade în care să gestionezi în paralel două sau chiar mai multe situații și ai nevoie de talente organizatorice foarte bune. De regulă, în companiile mari, cu proiecte de anvergură, se întâmplă frecvent acest lucru și este esențial să menționezi că te poți descurca.

Time management

Respectarea termenelor-limită este esențială pentru orice angajator, pentru că de acest lucru depinde în mare măsură obținerea de noi contracte pe viitor.

Competențe digitale

Potrivit LinkedIn, este foarte important să menționezi că ai competențe digitale chiar dacă fișa postului pentru un job anume nu cere acest lucru. În condițiile în care digitalizarea pătrunde tot mai mult în fiecare domeniu și aspect al vieții personale, acesta este un detaliu care te va scoate în evidență.

Permis de conducere

Dacă îl ai, este bine să menționezi în CV acest lucru, pentru că s-ar putea să fie nevoie de el și să-ți deschidă calea către o avansare.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Începând cu luna iulie, șoferii urmează să fie anunțați prin SMS când le expiră... Începând cu luna iulie, șoferii urmează să fie anunțați prin SMS când le expiră permisul de conducere
spotmedia.ro
Iată planta care ar putea supraviețui pe Marte! Iată planta care ar putea supraviețui pe Marte!
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si