Liviu Pop a spus ca in ultimii zece ani au absolvit liceul 1,9 milioane de tineri, dar ca 900.000 dintre acestia nu au reusit sa promoveze examenul de bacalaureat. El a precizat ca 700.000 dintre elevii picati provin de la liceele tehnologice si ca intrebarea este daca examenul este bine organizat din perspectiva orientarii scolare a elevilor.

Citeste si: Liviu Pop: Manualele de clasa a V-a vor ajunge luni in scoli; editurile care nu fac livrarile vor fi sanctionate

"Intrebarea simpla este ce facem cu filiera tehnologica. Este bine asa cum este bacalaureatul? Sunt elevii slab pregatiti? Noi oricum in momentul de fata suntem in lucru cu planurile cadru pentru invatamantul liceal. Incepand cu 15 decembrie, aceste planuri vor fi puse in dezbatere publica, urmand ca mai apoi sa fie rescrise programele scolare pentru anul viitor pentru invatamantul liceal. Dar intrebarea ramane: este bine organizat examenul de bacalaureat din perspectiva orientarii scolare a elevului? Nu orientam gresit elevii, in conditiile in care 700.000 dintre ei, absolventi la liceele tehnologice, nu sunt capabili sa ia examenele de bacalaureat?”, a afirmat ministrul Educatiei, Liviu Pop.

El sustine ca n-a spus niciodata ca toti absolventii de liceu trebuie sa promoveze bacalaureatul, dar ca este un semnal ca un milion dintre ei au fost probabil orientati gresit in activitatea scolara.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Aici vorbim de bani publici si de viitorul tarii noastre", a mai spus Pop.

Intrebat de ziaristi despre introducerea unei noi sesiuni de bacalaureat, ministrul Lviu Popa a explicat ca nu se va lua nici o decizie fara o consultare prealabila, una dintre variantele discutate fiind mutarea sesiunii din august in decembrie sau chiar in februarie.

"Discutia pe care incearca sa o poarte unii, vazand rezultatele bacalaureatului, este mutarea sesiunii din august in decembrie sau in februarie. Nu vom lua o decizie pana nu se va face o consultare in prealabil. Azi sunt trei sesiuni de bacalaureat. Nu e nimic nou. Important e cum asezam aceste sesiuni. in primavara este bacul olimpicilor, dupa care vine sesiunea din iulie si foarte repede cea din august. Eu cred ca decizia trebuie luata atunci cand vom avea argumentele", a adaugat Pop.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si