Judecătorii olandezi l-au condamnat la închisoare pe un bărbat care a furnizat așa-numita "pulbere pentru sinucidere" la zeci de persoane.

Citește și: O tânără a vrut să își pună capăt zilelor și a sărit în gol de la etajul șase. Cum a reușit să scape cu viață?

Potrivit docuemntelor din instanță, cel puțin 10 persoane care s-au sinucis în urma consumului așa-numitului "cocktail al morții".

Instanța a hotărât că Alex S din Eindhoven a vândut timp de trei ani pulberea, numită în instanță drept „substanța X”, inclusiv instrucțiunile de utilizare pentru ea.

Olandezul a fost închis pentru 3,5 ani, cu o condamnare suplimentară de 18 luni cu suspendare, potrivit Dutch News.

Citește și: Gestul neobișnuit făcut de un pasager în avion. Totul s-a întâmplat sub privirile femeii de lângă el! Scene halucinante

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Condamnarea este mai mică decât cei patru ani ceruti de procuror din cauza duratei procesului și a circumstanțelor sale personale.

Condamnat pentru că nu a încercat să discute cu sinucigașii

Instanța a argumentat că Alex S, în vârstă de 29 de ani, a luat prea ușor viața altor persoane pe o perioadă de trei ani.

„Nu a pus întrebări și a livrat conform cerințelor. Făcând acest lucru, acuzatul a tratat viețile altora foarte ușor și a prejudiciat valoarea vieții umane în general”, a spus instanța într-un rezumat al sentinței.

Hotărârea integrală va fi publicată ulterior, potrivit sursei citate.

Olandezul a fost închis pentru 3,5 ani după ce a ajutat zeci de oameni să se sinucidă

Olandezul a fost închis pentru 3,5 ani după ce a ajutat zeci de oameni să se sinucidă

[Sursa foto: Dutch News]

Alex S. a vrut și el să se sinucidă, dar apoi a început "o afacere cu sinuciderea"

Inculpatul a cumpărat inițial pulberea pentru că el însuși se gândea să se sinucidă din cauza unor probleme medicale, a declarat el unui tribunal din Den Bosch luna trecută.

Când a descoperit că pulberea poate fi obținut[ cu ușurință de pe internet, a intrat în contact cu membrii Coöperatie Laatste Wil (CLW), care militează pentru dreptul de a muri și care doreau să-l cumpere.

Citește și: Doi soți milionari, găsiți fără viață în casa lor. Cauza morții, neașteptată: "Stăteau liniștiți în fotolii"

Timp de trei ani, el a făcut 1.600 de doze de „substanță X” cuprinzând de patru ori cantitatea letală, a pus dozele într-o cutie și le-a postat online pentru 45 euro per pachet.

Oamenii au murit "în chinuri"

Pulberea fără nume este folosită în industria chimică. Când este ingerată, poate dura până la 40 de ore până când omul moare, au spus experții în medicamente.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Vânzarea pudrei nu este o infracțiune în sine, cu excepția cazului în care scopul este de a ajuta pe cineva să-și ia viața.

În conformitate cu legea olandeză, este ilegal să ajuți pe cineva să moară, cu excepția cazului în care un medic acționează în condițiile stricte ale legislației privind eutanasia.

Avocatul său a spus că ar trebui achitat pentru că procurorii nu au dovedit că persoanele care au murit după ce au consumat pulberea pe care a obținut-o de la el.

Instanța a mai spus că afirmația procurorului potrivit căreia Alex S a trăit „regește” din veniturile sale este neîntemeiată.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si