Close sidebar
Close sidebar

A aparut al patrulea tip de ciocolata. Ce aroma va avea ciocolata roz

La peste 80 de ani dupa ce Nestle SA a inceput sa produca ciocolata alba, compania elvetiana Barry Callebaut AG, cel mai mare procesator mondial de boabe de cacao, a lansat marti o noua culoare de ciocolata naturala, rubinie, acesta urmand sa fie cel de al patrulea tip de ciocolata creat dupa ciocolata cu lapte, cea neagra si cea alba, scrie Bloomberg.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Noutatea, care are la baza un tip special de boabe de cacao, este rezultatul unui deceniu de dezvoltare, precizeaza directorul general de la Barry Callebaut, Antoine de Saint-Affrique. Ciocolata rubinie dezvaluita marti la Shanghai are o aroma naturala de fructe de padure dulce-acrisoara.

"Este naturala, este colorata, este hedonistica, dar pastreaza autenticitatea ciocolatei. Este un amestec dragut care este pe placul generatiei millennials", sustine Antoine de Saint-Affrique. Potrivit acestuia, noul produs ar putea fi atractiv si pentru consumatorii chinezi, o piata emergenta pentru ciocolata.

Inovatiile in industria ciocolatei au nevoie de mai multi ani datorita structurii complexe si provocarilor asociate cu mentinerea texturii si gustului. Boabele utilizate pentru productia de ciocolata rubinie vin din Coasta de Fildes, Ecuador si Brazilia, iar culoarea neobisnuita este data de pudra extrasa in momentul procesarii boabelor, a dezvaluit Antoine de Saint-Affrique, subliniind ca nu sunt adaugate fructe de padure sau coloranti.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Chiar daca si alte companii precum Cargill Inc. produc deja pudra de cacao de culoare rosie, este pentru prima data cand un producator lanseaza o ciocolata naturala de culoare rubinie. "Sa produci ciocolata naturala care este produsa cu ingredientele normale ale unei ciocolate, care are gustul si culoare acesteia este extrem de dificil", sustine Antoine de Saint-Affrique.

Noul produs ar putea ajuta la cresterea vanzarilor pe o piata globala care se confrunta cu dificultati. intr-un moment in care Hershey concediaza 15% dintre angajati, iar Nestle vrea sa isi vanda operatiunile din SUA, ciocolata rubinie ofera sansa ca anul viitor, de Ziua indragostitilor, pe rafturile magazinelor sa apara o ciocolata naturala de culoare roz.

Sursa: Agerpres

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI