Casa triunghiulara „3T”, ridicata în Alba Iulia si proiectata de arhitectul Sorin Magda, surprinde prin originalitatea formei sale. Proiectul a castigat locul doi la ”Bienala de Arhitectura”, concurs desfasurat la Cluj-Napoca, la categoria „arhitectura locuintei”.
Casa a fost construita la marginea orasului Alba Iulia pe un teren cu stejari, amplasat în imediata apropiere a padurii de pe dealul Mamut. Tocmai faptul ca pe acest teren existau stejari si proprietarul a dorit sa-i pastreze a determinat forma actuala a locuintei, relateaza alba24.ro.
„Existau doi stejari în zona în care urma sa fie construita si ideea a fost sa facem casa ca sa ne încadram exact între stejari. Atunci i-am propus o varianta de casa triunghiulara, care si pentru noi a fost ceva inedit. Am facut un pic de compromis între arhitectura si partea practica, multe camere au iesit triunghiulare si a fost mai greu de mobilat, dar compromisul pana la urma s-a dovedit a fi castigator”, afirma arhitectul Sorin Magda.
Casa are o suprafata desfasurata de 395 metri patrati. La parter se afla spatiile de zi cu o zona de living care are o priveliste deosebita asupra orasului. La etaj sunt dormitoarele. „Este o casa aproape pasiva. Nu am încercat sa o certificam, poate ar fi si asta o varianta, mai ales ca are trei fatade iar caldura se scurge cel mai mult în dreptul fatadelor. Minimalizand suprafata exterioara s-ar putea sa ne apropiem de o casa pasiva”, precizeaza Sorin Magda.
Conceptul de casa pasiva defineste constructia care are nevoie de un necesar minim de energie pentru a fi încalzita.
Este un proiect la care viseaza fiecare arhitect. Si la mobilierul interior am mers cu ultimele materiale în domeniu. Beneficiarul nu s-a grabit. A înteles ca e nevoie de timp ca sa se realizeze toate. Pentru curtea interioara am vrut sa propunem o amenajare peisagisica, dar pana la urma am ramas la varianta cu gazon pe întreaga suprafata”, a mai spus arhitectul din Alba Iulia.
Locuinta a fost finalizata în 2015, dupa sase ani de la momentul obtinerii autorizatiei de construire. Apartine unui om de afaceri din Alba Iulia care a cheltuit circa 1 milion de euro pentru întregul proiect.

Casa triunghiulara „3T”, ridicata în Alba Iulia si proiectata de arhitectul Sorin Magda, surprinde prin originalitatea formei sale. Proiectul a castigat locul doi la ”Bienala de Arhitectura”, concurs desfasurat la Cluj-Napoca, la categoria „arhitectura locuintei”.Casa a fost construita la marginea orasului Alba Iulia pe un teren cu stejari, amplasat în imediata apropiere a padurii de pe dealul Mamut.

Tocmai faptul ca pe acest teren existau stejari si proprietarul a dorit sa-i pastreze a determinat forma actuala a locuintei, relateaza alba24.ro. „Existau doi stejari în zona în care urma sa fie construita si ideea a fost sa facem casa ca sa ne încadram exact între stejari. Atunci i-am propus o varianta de casa triunghiulara, care si pentru noi a fost ceva inedit. Am facut un pic de compromis între arhitectura si partea practica, multe camere au iesit triunghiulare si a fost mai greu de mobilat, dar compromisul pana la urma s-a dovedit a fi castigator”, afirma arhitectul Sorin Magda.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Casa are o suprafata desfasurata de 395 metri patrati. La parter se afla spatiile de zi cu o zona de living care are o priveliste deosebita asupra orasului. La etaj sunt dormitoarele. „Este o casa aproape pasiva. Nu am încercat sa o certificam, poate ar fi si asta o varianta, mai ales ca are trei fatade iar caldura se scurge cel mai mult în dreptul fatadelor. Minimalizand suprafata exterioara s-ar putea sa ne apropiem de o casa pasiva”, precizeaza Sorin Magda. Conceptul de casa pasiva defineste constructia care are nevoie de un necesar minim de energie pentru a fi încalzita.

"Este un proiect la care viseaza fiecare arhitect. Si la mobilierul interior am mers cu ultimele materiale în domeniu. Beneficiarul nu s-a grabit. A înteles ca e nevoie de timp ca sa se realizeze toate. Pentru curtea interioara am vrut sa propunem o amenajare peisagisica, dar pana la urma am ramas la varianta cu gazon pe întreaga suprafata”, a mai spus arhitectul din Alba Iulia.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Locuinta a fost finalizata în 2015, dupa sase ani de la momentul obtinerii autorizatiei de construire. Apartine unui om de afaceri din Alba Iulia care a cheltuit circa 1 milion de euro pentru întregul proiect.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si