Este sărbătoare mare în Biserica Ortodoxă, în doua zi de Crăciun, celebrată pe 26 decembrie 2023. Ce nu este bine să faci în această zi? Toți creștinii trebuie să știe!

A doua zi de Crăciun. Ce nu este bine să faci?

Pe data de 26 decembrie 2023, se sărbătorește a doua zi de Crăciun, când are loc Soborul Micii Domnului. În această zi de mare sărbătoare este complet interzis să speli rufele sau să dai cu mătura, ca în orice altă zi de mare sărbătoare.

femeie care baga la spalat rufe

Nu este bine să se spele rufele

[Sursa foto: istockphotos]

De asemenea, o altă tradiție se îndreaptă către fetele care nu sunt căsătorie. Acestea nu au voie să coasă. Cele care cos vor rămâne singure în următorul an.

O altă tradiție spune că cei care muncesc în a doua zi de Crăciun nu vor mai avea zile libere de la muncă în anul care vine. În această zi nu ai voie să bârfești, să vorbești urât sau să jignești.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Obiceiul de pe data de 26 decembrie amintește că neamurile trebuie reunite, să se viziteze și să petreacă timp împreună.

În a doua zi de Crăciun, conform tradiției, finii trebuie să meargă la nași, să le sărute mâna și să îi îmbrățișeze de trei ori.

Citește și: „Dăruiește Crăciun!”, o campanie emoționantă a Știrilor Kanal D, din această seară, de la 19:00. Andreea Mantea, Simona Pătruleasa și Radu Andrei Tudor au dăruit bucurie unor copii care au nevoie de sprijinul nostru

oameni care ciocnesc paharul la masa de Crăciun

Crăciunul se petrece cu familia, iar pe 26 decembrie se merge la nași

[Sursa foto: istockphotos]

26 decembrie 2023: Soborul Maicii Domnului

În Biserica Ortodoxă, pe data de 26 decembrie 2023, în a doua zi de Crăciun, se sărbătorește Soborul Maicii Domnului. Este unul dintre cele mai importante praznice din anul bisericesc și este dedicat Fecioarei Maria. Este totodată și cea mai veche sărbătoare închinată Fecioarei Maria.

oameni în biserica

În a doua zi de Crăciun oamenii merg la biserică 

[Sursa foto: istockphotos]

În a doua zi de Crăciun se spune că are loc adunarea cerească și adunarea pământească, eveniment desfășurat împrejurul Maicii Domnului. Din acest motiv, pentru a o lăuda și preaslăvi pe Fecioara Maria, creștinii merg la biserică, în număr cât mai mare.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si