Israelul a atacat Iranul cu zeci de avioane, noaptea trecută. Specialiștii au declarat că este vorba despre cel mare atac din ultimele decenii și afirmă că Statele Unite ale Americii și Rgeatul Unit au susținut lsraelul în acest demers, fiind vorba despre drept la apărăre.

"A fost condamnat de Arabia Saudită ca fiind o încălcare a suveranității. Dar a fost susținut de SUA și de Regatul Unit ca arătând dreptul Israelului la apărare.

Ei [Israelul] nu au ajuns la cel mai înalt nivel de provocare... dar cu siguranță, acest lucru va fi descris în Iran ca un act de război. A făcut ceea ce au vrut Statele Unite să facă. Israelienii și iranienii vor sta acum și se vor gândi „ce se va întâmpla mai departe? Aceasta este o întrebare crucială pentru această regiune", a declarat un specialist, potrivit informațiilor transmise de stirileprotv.ro.

Citește și: VIDEO "El este Ianis, al patrulea frățior. Să nu uite că are și alți copii" Fiul cel mare al lui Adrian Marțian, declarații șocante afacerist. Îl acuză că își ignoră doi fii

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

Citeste si: Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Ce este interzis să faci în zi de sărbătoare. Superstiții pentru ziua de 26 octombrie- wowbiz.ro

Israelul a lovit Iranul cu zeci de avioane

[Sursa foto: Platforma socială X]

Israel a lansat asupra Iranului cel mai mare atac din ultimele decenii

Zeci de avioane israeliene au atacat Iranul în cursul nopții trecute. Armata Israeliană a declarat că atacul a fost un răspuns la lovitura primită de Israel din partea Iranului, la începutul lunii octombrie. De asemenea, armata israeliană a declarat că toți care amenință Israelul vor plăti.

”Atacul de represalii a fost finalizat, iar obiectivele sale au fost atinse.

Acum, Israelul are o libertate de acțiune mai largă și în Iran. Iranul a lovit Israelul de două ori… și a plătit prețul pentru asta. Suntem concentrați pe obiectivele războiului din Gaza și Liban. Iranul este cel care continuă să facă presiuni pentru o escaladare regională largă. Vom ști cum să selectăm ținte suplimentare și să le lovim dacă este necesar. Acesta este un mesaj clar, oricine amenință Israelul, va plăti un preț greu”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei, Daniel Hagari. 

Citește și: Un bărbat a murit după ce a căzut cu mașina de pe pod, în Vrancea. Ca prin miracol, o fetiță de 9 ani a supraviețuit impactului și a ieșit singură din autoturism

Pe 1 octombrie 2024, Iranul a atacat Israelul cu 200 de avioane. Încă de atunci, Israelul a declarat că va răspunde atacului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si