Cercetătorii din Israel au descoperit o nouă metodă de eliminare a tumorilor canceroase, chiar şi a celor care sunt rezistente la imunoterapie, a transmis miercuri Universitatea din Tel Aviv într-un comunicat de presă.

Citește și: Alimentele pe care nu e bine să le consumi prea des. Pot crește riscul de apariție a cancerului

Cercetătorii au descoperit un mecanism al cancerului care împiedică sistemul imunitar să atace tumorile.

Ei au demonstrat că inversarea acestui mecanism stimulează sistemul imunitar să lupte împotriva celulelor canceroase, chiar şi în tipuri de cancer considerate rezistente la imunoterapie.

Secretul din lupta împotriva tumorilor maligne

În cadrul studiului, cercetătorii israelieni au analizat modul în care expunerea la radiaţiile ultraviolete (UV) suprimă sistemul imunitar şi au urmărit să aplice descoperirile lor în domeniul cancerului.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Ei au examinat în detaliu modificările induse la nivelul pielii de expunerea la UV, utilizând un model bazat pe şoareci de laborator, şi au constatat în mod neaşteptat o creştere semnificativă a nivelului proteinei Ly6a.

Secretul din lupta împotriva tumorilor maligne

Secretul din lupta împotriva tumorilor maligne

[Sursa foto: med.tau.ac.il]

După expunerea la radiaţii UV, celulele T ale sistemului imunitar, care joacă un rol esenţial în lupta împotriva cancerului, încep să exprime niveluri ridicate ale proteinei Ly6a.

Echipa de medici a concluzionat că Ly6a serveşte ca o frână prin care UV inhibă sistemul imunitar pentru a preveni supraactivitatea şi că, prin eliberarea acestei frâne, se poate relua activarea optimă a sistemului imunitar.

Echipa a tratat apoi cancerul cu anticorpi Ly6a, rezultând o reducere semnificativă a tumorilor.

Studiu a fost publicat în revista Nature Communications, potrivit Agerpres.

Universitatea din Tel Aviv

Universitatea din Tel Aviv

[Sursa foto: med.tau.ac.il]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si