Close sidebar
Close sidebar

A fost executat, deși procurorii și familia victimei au spus că nu a comis crima. Ultimele cuvinte ale condamnatului la moarte din Missouri

Marcellus Williams, a cărui condamnare pentru crimă a fost pusă sub semnul îndoieli de procurori, a murit prin injecție letală marți seară, în Missouri, după ce Curtea Supremă a SUA a refuzat suspendarea. A fost a cincea execuție din SUA în această săptămână, cel mai mare număr din ultimele două decenii.

Sorin Negru,

Marcellus Williams


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Marcellus Williams, în vârstă de 55 de ani, a fost ucis în ​​jurul orei 18.00 la închisoarea de stat din Bonne Terre, transmite presa americană.

Citește și: Prima femeie care și-a pus capăt zilelor cu "capsula sinucigașă". Arestări în Elveția după folosirea sicriului care te ajută să mori

Deținutul a fost executat, deși procurorii și familia victimei au spus că nu e vinovat. Ultimele cuvinte ale condamnatului la moarte au fost "Lăudat să fie Allah în orice situație” 

Avocații lui Williams au depus o serie de noi dovezi la dosar – inclusiv presupusa părtinire în selecția juriului și contaminarea armei crimei înainte de proces. De asemenea, familia victimei a cerut ca deținutul să fie scutit de moarte.

Administrarea injecției letală a survenit la o zi după ce Curtea Supremă și guvernatorul din Missouri au refuzat să acorde suspendarea execuției.

Citeste si: Câte zile de vacanță vor avea elevii de Crăciun și de Revelion! Calendarul anului școlar 2024-2025- kanald.ro

Citeste si: Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București- wowbiz.ro

Citeste si: Valoarea tichetelor de masă crește de la 1 octombrie 2024. Câți bani vor primi angajații în plus- antena3.ro

Înalta instanță nu a oferit nicio explicație pentru decizia sa, ceea ce este obișnuit pentru cazurile din dosarele de acest tip, potrivit CNN.

De ce a fost condamnat Marcellus Williams  

Marcellus Williams a fost condamnat în 2001 pentru uciderea Felicia Gayle, o fostă reporteră de ziar găsită înjunghiată de 40 de ori în casa ei, în 1998.

Personalități din SUA, inclusiv mogulul Richard Branson, s-au numărat printre cei care au cerut amânarea execuției.

Branson a dezvăluit că a studiat amănunțit cazul Williams și a ajuns la concluzia că este nevinovat.

„Este o persoană nevinovată”, a spus el. „Chiar și procurorii i-au spus guvernatorului că nu ar trebui ucis, că acest om este nevinovat”.

„În această seară, toți asistăm la exercițiul grotesc al puterii de stat din Missouri”, a declarat unul dintre avocații săi, Tricia Rojo Bushnell.

„Acest lucru nu ar trebui să se întâmple niciodată și nu trebuie să lăsăm să continue astfel de nedreptăți”. Echipa juridică a lui Williams a susținut că au existat îngrijorări cu privire la gestionarea cazului său, jurații de culoare fiind excluși în mod greșit din procesul acuzatului de crimă.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI