Close sidebar
Close sidebar

A fost găsit piciorul unui alpinist dispărut pe Everest

Un mister vechi de 100 de ani este aproape de rezolvare după o nouă descoperire făcută pe Everest, cel mai înalt vârf din Himalaya, luat cu asalt de cei mai temerari alpiniști de-a lungul timpului.

Sorin Negru,

Alpinistul care a descoperit bocancul lui Irvine

[Sursa foto: National Geographic]

DISTRIBUIE
acest articol

Piciorul pierdut al alpinistului Sandy Irvine ar fi fost găsit pe Muntele Everest la 100 de ani după ce a dispărut, transmite presa internațională.

Citește și: Cine este tânăra de 24 de ani ucisă de concubinul ei, în municipiul Roman. Criminalul a amenințat că se sinucide, dar a fost încătușat de polițiști

Descoperirea poate ajuta la rezolvarea unui mister vechi de un secol din jurul dispariției lui Irvine și dacă el. Nu s-a putut elucida până acum dacă Irvine și George Mallory au reușit să ajungă în vârf sau nu.

Misterul vechi de 100 de ani din jurul alpiniştilor George Mallory şi Andrew Comyn „Sandy” Irvine s-ar putea să fie tot mai aproape de a fi rezolvat, potrivit The Independent.

Se crede că au fost găsite rămășițele parțiale ale alpinistului de 22 de ani care a dispărut în timpul expediției britanice în Everest din 1924.

În timpul unei expediții de luna trecută, o echipă de documentare a National Geographic a descoperit o cizmă veche, uzată din piele, cu cuie de oțel.

Citeste si: Un nou cutremur în această seară, în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”- wowbiz.ro

Citeste si: Cum se trăiește în a șasea "Zonă Albastră" a lumii. Numărul persoanelor care depășesc 100 de ani s-a dublat în zece ani- antena3.ro

În interiorul pantofului se afla un picior de om înghețat, prins într-un ciorap brodat cu numele „A.C. IRVINE.”

Au fost primii care au cucerit Everestul?

Alpiniştii Andrew „Sandy” Irvine şi George Mallory, care făceau parte dintr-o expediție britanică pentru a escalada creasta nord-estică a muntelui Everest, au fost văzuți ultima dată încercând să ajungă pe vârf pe 8 iunie 1924.

Nu s-au mai întors niciodată, ceea ce a dus la unul dintre marile mistere din alpinism.

Timp de 100 de ani toată lumea s-a întrebat ce s-a întâmplat cu ei sau dacă cei doi au murit după ce au ajuns pe vârf, fiind astfel primii oameni care au cucerit Everestul.

Descoperirea corpului lui Mallory în 1999, pe care erau urme adânci de frânghie care ar putea indica o cădere, a răspuns la câteva întrebări despre circumstanțele morții lor, dar a lăsat multe altele fără răspuns.

Se crede că Irvine, care avea 22 de ani, purta o cameră Kodak, despre care unii au sperat că ar putea clarifica definitiv întrebarea dacă cei doi au fost primii oameni care au cucerit Everestul, dar nici aceasta și nici restul corpului său nu au fost găsite.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI