Dacă tusea persistentă, febra ori pierderea gustului și a mirosului au fost considerate simptome principale ale infecției cu noul coronavirus încă de la începutul pandemiei, acum, experții au identificat un nou simptom, și anume durerea de ochi.

Virusul COVID-19 poate determina infecții ale ochilor

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Anglia Ruskin, la care au participat 83 de bolnavi de Covid-19, sensibilitatea la lumină, cunoscută și sub numele de fotofobie, este simptom al infecției cu virusul SARS-CoV-2, potrivit Daily Star.

Citeste si: Ministrul Educaţiei a vorbit despre focarul de coronavirus descoperit într-o școală din Capitală. Ce se va întâmpla de azi

Potrivit acestui studiu, sensibilitatea la lumină a fost identificată în rândul a 18 la sută dintre pacienți. De asemenea, 17% au experimentat mâncărime a ochilor și 16% au prezentat dureri. Până acum, cercetătorii au afirmat că infecția cu virusul SARS CoV-2 poate determina infecții oculare, precum conjunctivită. În plus, Academia Americană de Oftalmologie a arătat că unul din trei pacienți bolnavi de coronavirus au dezvoltat conjunctivită.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Avertisment dur cu privire la începerea unei noi pandemii COVID-19

Ce este fotofobia

Fotofobia sau hipersensibilitatea ochilor la lumină reprezintă intoleranța anormală la percepția vizuală a luminii sau chiar un disconfort dureros în percepția luminii, indiferent că aceasta este naturală (soare) sau artificială (bec, neon, etc.).

Nu orice sensibilitate la lumină poate fi numită fotofobie.

Pentru a înțelege mai bine senzația percepută de persoanele cu fotofobie, gândiți-vă la momentul în care ieșiți dintr-o sală de cinema și ochii dumneavoastră întâlnesc lumina puternică a soarelui. Aceasta este o sensibilitate absolut normală, de scurtă durată, atât cât îi ia ochiului să se obișnuiască cu noua lumină. Însă durerea accentuată și de lungă durată în prezența luminii poate fi considerată fotofobie.

Cu cât lumina este mai puternică, cu atât disconfortul este mai mare. Culoarea luminii este, de asemenea, importantă. Lumina albastră, de exemplu, creează mai multe probleme decât alte culori de lumină. De asemenea, cantitatea de lumină cu care o persoană este obișnuită, contează foarte mult. Dacă un individ, din cauza fotofobiei, ajunge să trăiască numai în întuneric, atunci fiecare lumină cu care va intra în contact va fi percepută mult mai puternic decât ar fi fost în mod normal.

Persoanele cele mai sensibile la lumină

În urma mai multor studii, medicii specialiști au observat că persoanele cu ochii deschiși la culoare (verzi sau albaștri) dezvoltă mai frecvent fotofobie decât cele cu ochii închiși la culoare (căprui sau negri).

Din păcate, fotofobia nu se poate preveni, însă există câteva lucruri care pot ajuta persoanele sensibile la lumină. Printre acestea se numără menținerea ochilor într-o stare de sănătate bună pentru a evita afecțiunile oculare asociate cu fotofobia și evitarea declanșării migrenelor.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Sursa: DigiWorld


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si