Close sidebar
Close sidebar

A fost noaptea luminii in cimitirele din Transilvania. Oamenii au mers la mormintele celor dragi, au dus flori si au aprins lumanari.

Aseara, cimitirul Vesel din Sapanta s-a umplut de coroane de flori si lumanari. Localnicii au venit sa se roage la mormintele celor dragi si au varsat lacrimi de dor. ##VIDEO32166##

,


DISTRIBUIE
acest articol

An de an la 1 noiembrie, la fel ca tanti Maria si ceilalti localnici vin  sa le aprinda o lumanare celor trecuti in nefiinta.Isi alina durerea citind versurile cu talc   scrise pe cruci, specifice Cimitirului Vesel.

Pe langa sateni, in cimitir au  venit si preotii care au tinut o slujba pentru sufletele celor morti.

Si la Cluj Napoca, cimitirul Central s-a transformat intr-o mare de lumina si de flori.

"E impresionant mai mult. Dar dureros"

"E un obicei foarte frumos, macar odata pe an, oricine, tot vine, chiar daca in timpul anului nu, dar in seara de intai.".

Pentru cei trecuti in nefiinta dar si pentru apartinatori, printre locurile de veci, a fost si un concert  sustinut de orchestra si corul Opera Group Project.

Traditia spune ca, în noaptea Luminatiei, portile dintre cele doua lumi se deschid  iar cei decedati  vin sa-i viziteze pe cei dragi ramasi in viata.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI