Crăciunul se apropie cu pași repezi de Cluj-Napoca, acolo unde pregătirile festive deja au început. Primăria a dat undă verde instalării iluminatului festiv pe străzile clujene.

Citește și: Primăria Sectorului 6 anunță cel mai mare târg de Crăciun din București. Va fi amplasată o roată de 33 de metri

Cât a cheltuit primăria pentru decorațiunile de Crăciun?

În Cluj-Napoca au început primele pregătiri de Crăciun, mai exact, împodobirea stâlpilor și pomilor din oraș cu instalațiile de Crăciun.

Suma fabuloasă pe care primăria a cheltuit-o anul acesta este 1,2 milioane de lei. Așadar, Clujul se numără printre orașele care cheltuie cel mai mult pe decorațiunile de Crăciun, spre încântarea locuitorilor.

Joi, pe data de 10 noiembrie, la prima oră a dimineții, angajații firmei căreia primăria i-a încredințat contractul de iluminat festiv se aflau pe Bulevardul 21 Decembrie, acolo unde primii stâlpi de iluminat public au fost frumos decorați în instalații LED.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Sindromul capului care explodează, boala misterioasă care afectează tot mai mulți oameni. Ce este și cum se manifestă- antena3.ro

În acest an, Cluj-Napoca se situează pe locul 3 între orașele din România, la cheltuieli pe iluminat festiv. Ocupantul primului loc este Constanța, care cheltuiește în acest an, suma incredibilă de 3 milioane de lei, potrivit stiridecluj.ro

Citește și: Începe târgul de Crăciun de la Sibiu

„Nu facem întuneric de sărbători”

Emil Boc susține că nu se va face întuneric de sărbători, dar mărturisește că situația este ținută sub control dacă se va face economie prin eliminarea risipei acolo unde poate fi înlăturată. 

„Noi nu mărim față de ce am avut anul trecut, dar nici nu facem întuneric pentru că nu este cazul. Adică păstrăm cu decență o calitate a vieții încât să te simți bine de sărbători”, a declarat primarul Clujului, Emil Boc, potrivit Ziua de Cluj. 

„Nu multificăm, nu mergem mai departe cum mergeam în fiecare an- mai adăugam niște străzi, mai puneam în niște piațete... nu putem anul acesta să ne permitem. Rămânem la ceea ce am avut anul trecut și încercăm, evident, să facem economie prin eliminarea risipei acolo unde ea poate fi înlăturată”, a mai adăugat edilul. 

„Nu am anulat nimic din desfășurarea normală a vieții, dar eliminăm risipa, cu atenție, acolo unde ea există și o vedem”, a încheiat acesta. 

Citește și: Urări pentru începutul Postului Crăciunului: Mesaje de Lăsatul Secului 2022


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si