La ce distanță trebuie să ții telefonul atunci când dormi, pentru a diminua riscurile la care te expui din cauza radiațiilor pe care acesta le emană. Sfatul oferit de neurochirurgul Vlad Ciurea îți poate salva viața.
Distanța la care trebuie să ții telefonul când dormi
Se pare că neurochirurgul Vlad Ciurea a explicat că telefonul dăunează sănătății și în timpul somnului, dacă este aproape de corpul nostru.
Prin urmare, profesorul Vlad Ciurea recomandă ca, în timp ce dormim, să ținem telefonul la o distanță de cel puțin 2 metri. Dacă nu avem această posibilitate, este de preferat ca telefonul să nu stea sub pernă sau în apropierea capului.
Citește și: Trei legume banale care îți albesc dinții. Secretul simplu pentru un zâmbet strălucitor
Cu cât telefonul este mai aproape de cap, radiațiile pe care le emană influențează activitatea cerebrală, perturbă somnul și pot conduce la afecțiuni neurologice pe termen lung.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: O jucătoare de tenis a anunțat că și-a făcut cont pe OnlyFans și divorțează, după ce a fost eliminată de la Australian Open- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
De asemenea, neurochirurgul Vlad Ciurea recomandă oamenilor să nu mai utilizeze telefonul cu cel puțin 30 de minute înainte de a se băga la somn. În acest fel, corpul va avea timp să se pregătească de odihnă.
Citește și: Test de inteligență. Cel puțin un robot se ascunde printre oamenii din imaginea de mai jos. Îl poți găsi în 9 secunde?
Neurochirurgul Vlad Ciurea a explicat că telefonul trebuie folosit cu moderație, pentru a evita problemele grave pe care le poate provoca, cum ar fi tumorile cerebrale.
Este un rău necesar ca și automobilul. Ca și căștile, ca microfonul. Dar totul cu măsură. Este bine să folosim telefonul mobil, dar să nu exagerăm, nu să vorbim ore și ore. A venit un pacient care folosea mult telefonul mobil.
După 12 ani de vorbit mereu pe partea stângă, a venit la mine și avea tumoră cerebrală pe partea stângă. Nu s-a dovedit că telefonul provoacă tumori cerebrale, dar sigur teelfonia dereglează zona respectivă. Și dacă ai cât de mică problemă, ți-a accentuează. Și cei care au probleme de auz, și cei care au alte probleme, amețeli, nu se pot controla, au probleme de concentrare, de memorie, telefonia le accentuează, a
declarat neurochirurgul Vlad Ciurea, potrivit csid.ro.