O reacție înfiorătoare la o vopsea de păr i-a provocat unui bărbat umflarea capului, transformându-l pentru câteva zile într-un monstru similar personajului din desene animate "Megamind”.

Citește și: De ce femeile trăiesc mai mult decât bărbații. Un nou studiu revoluționar arată unde este "veriga slabă" din organismul masculin

Ryan Briggs, un instalator de gaze din Blackburn, Marea Britanie și-a aplicat pe păr vopseaua neagră cumpărată de mama lui pentru a-și acoperi câteva fire de păr gri pe care le avea fără a face un test în prealabil. 

Inițial a apărut o erupție cutanată, apoi capul a început să i umfle atât de rău, ajungând desfigurat, încât iubita lui nu a mai putut nici măcar să-l privească, potrivit Daily Mail.

Reacția alergică i-a uimit și pe medici

Tânărul de 27 de ani nu s-a prezentat la medic imediat după reacția alergică apărută pe scalp, ci a plecat la muncă. În timpul zilei capul a început să i se umfle și zonele afectate să-l mănânce teribil.

A fost imediat trimis acasă de colegii de muncă. A mers la spital, iar medicii i-au spus să revină a doua zi dacă reacția se înrăutățește.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor- wowbiz.ro

Citeste si: O fată de 17 ani a sunat disperată la 112, apoi apelul s-a închis. Ce au aflat polițiștii, după ce au găsit-o într-o casă răvășită- antena3.ro

Din păcate, reacția alergică a continuat, s-a extins pe față și a provocat o asemenea desfigurare, încât nici nu-și mai putea deschide ochii.

A apelat ambulanța, iar medicii i-au spus că suferise o reacție alergică la parafenilendiamină, o substanță chimică care se găsește frecvent în vopselele de păr.

Reacția alergică i-a uimit și pe medici

Reacția alergică i-a uimit și pe medici

[Sursa foto: Facebook]

A fost monitorizat de medici timp de 13 ore, asigurându-se că nu i se umflă gâtul și căile respiratorii, ceea ce i-ar fi pus în pericol viața. A primit ca tratament 25 de comprimante pe care a fost nevoit să le ia timp de cinci zile pentru a scăpa de reacția extrem de agresivă și dizgrațioasă.

Ulterior Briggs a declarat că a greșit că nu a făcut un test înainte de a aplica vopseaua pentru a vedea dacă e alergic sau nu, însă a precizat că nu știa acest lucru.

Citeste si: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”- kfetele.ro

Citeste si: Întrebarea periculoasă la care Oana Niculescu Mizil nu a ezitat să răspundă: "Cât timp a rezistat fără amor?"- radioimpuls.ro

Citeste si: Un bărbat aflat într-un bar s-a dus la toaletă și nu s-a mai întors. Familia lui a aflat abia după 57 de ani ce s-a întâmplat cu el- antena3.ro

Bărbatul a rămas cu cruste pe scalp și îi avertizează pe oameni să facă întotdeauna un test înainte de vopsirea părului. Fața i-a revenit la normal.

Cum te testezi dacă ești alergic la vopseaua de păr

Medicii avertizează că este important să facem un test de tip plasture înainte de a folosi o vopsea de păr permanentă sau semipermanentă chiar dacă utilizăm marca obișnuită.

Multe vopsele de păr permanente și unele semipermanente conțin parafenilendiamină, un compus cunoscut drept „iritant și alergen”, iar nivelurile sunt de obicei mai ridicate în vopselele mai închise la culoare.

Cum te testezi dacă ești alergic la vopseaua de păr

Cum te testezi dacă ești alergic la vopseaua de păr

[Sursa foto: Facebook]


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si