Robert Blake, care a primit aprecieri unanime pentru rolul său de ucigaș psihopat în adaptarea cinematografică din 1967 a piesei "Cu sânge rece", a lui Truman Capote, a murit în casa sa din Los Angeles, potrivit unui comunicat publicat de Hollywood Reporter.

Citește și: A murit Mystic Meg, cel mai cunoscut astrolog din Marea Britanie, care a prezis câștigurile la loto

Actorul de la Hollywood și-a câștigat celebritatea jucând un polițist sub acoperire în serialul de televiziune din anii 1970 "Baretta", dar ca faima sa a fost eclipsată de un proces pentru uciderea soției sale în 2001.

Robert Blake

Robert Blake, celebru de la vârsta copilăriei

[Sursa foto: Captură YouTube]

Actorul Robert Blake, judecat pentru uciderea soției sale

Robert Blake a fost acuzat în 2002 că și-a împușcat soția, pe Bonnie Lee Bakley, pentru a obține custodia fiicei lor mici, după ce ar fi încercat să solicite și altora să-i ucidă soția timp de un an, conform RTE.

Bakley fusese căsătorită de nouă ori când l-a întâlnit pe Blake în 1999 și s-a întreținut financiar prin dezvoltarea mai multor identități paralele, folosind de asemenea reclame în reviste pentru a-i convinge pe bărbați să-i trimită bani.

Se pare că Bakley a fost obsedată să se căsătorească cu o celebritate, iar în 2000 a născut o fată. Un test de paternitate a arătat că tatăl era Blake, nu Christian Brando, fiul actorului Marlon Brando, cu care Bakley se întâlnea simultan.

robert blake

Robert Blake

Cum s-a petrecut crima

Robert Blake și Bakley fuseseră căsătoriți de șase luni când au mers să ia cina împreună la un restaurant italian din zona Studio City din Los Angeles, pe 4 mai 2001.

După aceea, ea a așteptat în mașina lor din apropiere, în timp ce el s-a întors la restaurant pentru a lua un pistol pe care a spus că l-a lăsat din greșeală în local.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Blake le-a spus polițiștilor că s-a întors la mașină și a găsit-o pe soția lui sângerând din cauza împușcăturilor.

Citește și: Un nou-născut a căzut din brațele mamei sale la câteva zile de la naștere/ Asistentă: ”Lucrăm pentru a înțelege de ce se produce fiecare incident”

Anchetatorii au stabilit că nu arma lui Blake a ucis-o pe Bakley și că adevărata armă a crimei a fost găsită într-un tomberon din apropiere.

Blake a fost arestat și acuzat de crimă aproape un an mai târziu și a petrecut câteva luni în închisoare înainte de a fi eliberat pe cauțiune.

Când a fost judecat în 2005, procurorii nu aveau martori sau dovezi solide care să-l lege de crimă și și-au construit cazul pe baza premisei că Blake s-a simțit înșelat de soție, rămânând însărcinată.

Robert Blake, achitat de crimă, după ce a stat mai multe luni în închisoare

Procuratura a prezentat doi foști cascadori care au mărturisit că Blake a încercat să-i angajeze pentru a o ucide pe Bakley, dar că Blake ar fi comis el însuși crima când cei doi l-au refuzat.

Juratii l-au gasit în cele din urma pe Blake nevinovat de crima, fiind vinovat doar că i-ar fi cerut unuia dintre cascadori să-i omoare sotia.

Citește și: Imagini incredibile cu Gene Hackman la 93 de ani. Marele actor, de nerecunoscut

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Copiii lui Bakley au câștigat un proces de ucidere din culpă împotriva lui Blake în noiembrie 2005 și au primit despăgubiri de 30 de milioane de dolari, ceea ce l-a determinat pe actor să depună o cerere de protecție pentru faliment personal trei luni mai târziu.

Blake a pierdut apelurile pentru a anula verdictul civil, dar prejudiciul cerut a fost redus la 15 milioane de dolari.

Ultimele roluri ale lui Robert Blake au fost umbrite de uciderea lui Bonny Lee Bakley, care a rămas nerezolvată până azi.

Blake și-a menținut întotdeauna nevinovăția și a oferit, de-a lungul anilor, câteva interviuri neconcludente în care actorul își exprimă furia la adresa poliției implicate în cazul său.

Robert Blakev a avut patru copii, după ce a fost căsătorit și cu actrița Sonora Kerr timp de 22 de ani înainte de despărțirea lor din 1983, iar în 2017, s-a căsătorit cu vechea sa prietenă Pamela Hudak, căsătorie încheiată în 2019. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si