Winston Groom, autorul romanului ''Forrest Gump'', care a stat la baza filmului hollywoodian cu acelaşi nume, cu Tom Hanks în rolul principal, a murit la vârsta de 77 de ani.

Romancierul american Winston Groom a decedat miercuri, în oraşul său natal Fairhope din statul Alabama, potrivit presei americane care îl citează pe primarul localităţii, Karin Wilson.

Citeste si: A murit marele actor Alexandru Mereuţă. Doliu în teatrul românesc

''Nu am niciun detaliu pentru moment, dar a murit (miercuri) noaptea'', a declarat Karin Wilson pentru CNN. ''Suntem extrem de trişti la aflarea acestei veşti. El este, cu siguranţă, o prezenţă emblematică în acest loc'', a adăugat ea.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

Winston Groom
Winston Groom, decedat la 77 de ani

Ce alte cărți a mai scris Winston Groom 

Potrivit Agerpres, aspecte din viaţa lui Groom, cum ar fi faptul că a servit în Vietnam, se regăsesc în povestea personajului principal din romanul ''Forrest Gump'', publicat în 1986, transpus în film în 1994, cu Tom Hanks în rolul principal.

Scena din filmul parțial auto-biografic Forrest Gump

Forrest Gump este un film american, din 1994, regizat de Robert Zemeckis și distins cu 6 premii Oscar.

Filmul a avut un enorm succes comercial, având încasări de 677 de milioane de dolari americani. Filmul a primit 13 nominalizări la Premile Oscar, din care a câștigat șase, printre care: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Robert Zemeckis) și Cel mai bun actor (Tom Hanks), Efecte vizuale.

Citeste si: Un primar și-a filmat fiica în timp ce o umilea. „Nu mai sunt obraznică şi nu mai supăr pe mama şi pe tata”

Pe lângă lovitura dată cu „Forrest Gump”, Winston Groom a scris și lucrări de non-ficțiune pe diferite subiecte, inclusiv despre războiul civil american. Cartea sa „Conversații cu dușmanul”, care a urmat unei incursiuni marine în timpul războiului din Vietnam, a fost pe lista de finaliști pentru Premiul Pulitzer în 1984.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si