Cântăreața Diane Luckey, cunoscută sub numele de Q Lazzarus, a murit la vârsta de 61 de ani, transmite Metro.co.uk.

Citeste si: Ultimele informații despre starea de sănătate a actorului Alexandru Arșinel. Ce a dezvăluit unul dintre cei doi fii ai artistului

Muziciana era cunoscută mai ales pentru interpretarea piesei Goodbye Horses din filmul din 1991 "Tăcerea mieilor", piesa devenind ulterior un hit cult.

Documentarul despre viața lui Q Lazzarus, realizat în ultima clipă

Presa de specialitate menționează că, la momentul morții ei, Q Lazzarus terminase munca la un lungmetraj documentar despre viața și muzica ei împreună cu prietena ei, regizoarea Eva Aridjis, care va fi lansat postum în 2023.

Momentul memorabil din "Tăcerea mieilor":

Potrivit revistei Rolling Stone, Luckey a murit după o perioadă scurtă de suferință, Aridjis spunând publicației că au devenit prieteni apropiați în ultimii trei ani în timp ce colaborau la proiect împreună.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Zâna Bună și Piaza Rea, printre personajele care le vor da emoții concurenților de la “Tu urmezi!”, game show-ul revoluționar care începe, în curând, la Kanal D!

„Q Lazzarus a avut una dintre acele forțe ale vieții pe care pur și simplu nu ți le poți imagina că s-a stins sau ar înceta să existe, pentru că era atât de vitală, radiantă și exuberantă”, a spus Aridjis.

Cine a fost Q Lazzarus 

Născută și crescută în Neptune, New Jersey, Luckey s-a îndrăgostit de muzică în adolescență și s-a mutat în New York City când avea 18 ani pentru a urma o carieră.

În anii '80, Luckey a cântat și a înregistrat sub numele de Q Lazzarus (trupa ei de suport a fost numită în mod adecvat Resurrection), în timp ce lucra cu mici slujbe prin oraș.

Luckey a petrecut ceva timp lucrând ca șofer de taxi. Întâmplarea a făcut că l-a luat în mașină într-o zi de iarnă pe regizorul Jonathan Demme, în mijlocul unui viscol.

Potrivit lui Aridjis, Luckey asculta una dintre casetele ei în mașină pentru că se pregătea să înregistreze a doua zi.

Demme a spus că i-au plăcut melodiile și a întrebat-o pe Luckey a cui este muzica. „Ei bine, mulțumesc foarte mult”, a răspuns Luckey, „Eu sunt”.

Demme a prezentat prima dată melodia Q Lazzarus „The Candle Goes Away” în filmul său din 1986 Something Wild. Apoi a inclus „Goodbye Horses” în Married to the Mob din 1988, deși a folosit-o mai faimos trei ani mai târziu în scena emblematică Silence of the Lambs, în care criminalul în serie Buffalo Bill se machiază și vorbește singur în oglindă.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Pentru filmul lui Demme, "Philadelphia", din 1993, Q Lazzarus a contribuit cu o piesă cover- „Heaven” de la Talking Heads.

În ciuda faptului că muzica ei a fost prezentată în mod memorabil în mai multe filme apreciate și câștigătoare de Oscar, Luckey nu a reușit niciodată să obțină un contract de discuri și nici să lanseze cu adevărat o carieră muzicală.

La scurt timp după ce filmul Philadelphia a fost lansat pe ecrane, Luckey a dispărut. „Nici măcar cei mai buni prieteni sau colegii ei de trupă nu știau ce sa întâmplat cu ea”, a spus Aridjis.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si