Close sidebar
Close sidebar

Este doliu în muzică. Un celebru compozitor a pierdut lupta cu viața

Mikis Theodorakis a murit. El a compus coloana sonoră pentru „Zorba Grecul”. Compozitorul grec era cunoscut la nivel internațional.

Georgiana Balaban,

Este doliu în muzică. [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Valorile pier rând pe rând. Compozitorul grec Mikis Theodorakis a murit astăzi, 2 septembrie. El a lăsat multă durere în urma sa, deoarece era cunoscut la nivel internațional. Bărbatul avea 96 de ani. Lucrările lui vor rămâne veșnice pentru zeci de generații de acum înainte.

Citeste si: Soția lui Emeric Ienei a încetat din viaţă. Marea sportivă Ileana Gyulai era dublu medaliată olimpică

Grecia este în doliu. În această dimineață, Mikis Theodorakis, cel care a scris coloana sonoră pentru „Zorba Grecul” a murit. Grecul s-a făcut remarcat de foarte multe ori, însă lucrarea amintită anterior i-a adus succesul peste mări și țări.

Mikis Theodorakis a murit

Mikis Theodorakis avea 96 de ani. El a făcut senzație cu lucrările sale încă de la primul debut. Lucrările lui rămân acum doar o amintire.

În această dimineață, el a trecut la cele veșnice. Amintirea lui este vie în gândurile fanilor săi. Ce a compus el va fi ascultat de zeci de generații de acum încolo. Se zice că legendele nu mor niciodată.

Citeste si: VIDEO| De ce a murit cel mai înalt om din SUA, la doar 38 de ani

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

A murit compozitorul grec Mikis Theodorakis. [Sursa foto: Facebook]

Mikis Theodorakis a compus cele mai cunoscute piese greceşti la nivel internaţional, inclusiv dansul din „Zorba Grecul”, film lansat în 1964, cu Anthony Quinn în rol principal, cu care s-a făcut remarcat.

Celebrul compozitor grec a mai compus coloane sonore pentru filme ca „Z” (1969), premiat cu BAFTA pentru muzică originală, „Phaedra” (1962), care a cuprins piese pe versurile lui Nikos Gatsos, şi „Serpico” (1973), pentru care a fost nominalizat la Grammy în 1975.

Citeste si: Serghei Mizil este copleșit de durere. O persoană apropiată lui a decedat

Compozițiile lui sunt bazate în proporție mare pe lucrări poetice greceşti.

Ele au fost interpretate de artişti celebri, precum The Beatles, Shirley Bassey şi Edith Piaf. Fără doar și poate, Mikis Theodorakis este considerat cel mai mare compozitor modern al Greciei şi a fost recompensat cu Lenin Peace Prize, ceea ce-l face demn de păstrat în sufletele noastre.

„Astăzi am pierdut o parte din sufletul Greciei. Mikis Theodorakis, Mikis profesorul, intelectualul, radicalul, Mikis al nostru a plecat dintre noi”, a afirmat ministrul grec al culturii, Lina Mendoni.

Citeste si: Una din cele mai iubite Razboinice de la Survivor Romania 2021 este in doliu! Fosta concurenta sufera enorm

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI