Un caz șocant se petrece la Pitești. Un bărbat în vârstă de 56 de ani a murit la azilul unde locuia. Bărbatul ar fi pierit din cauza chinurilor la care a fost supus.

A murit la azil, din cauza tratamentelor rele la care era supus

Un bărbat în vârstă de 56 de ani a murit la azilul în care locuia, în Pitești.

Victima ar fi avut mobilitate limitată, iar angajații care ar fi trebuit să îl îngrijească i-ar fi aplicat rele tratamente. Potrivit cercetărilor preliminare, bărbatul ar fi murit după ce ar fi avut nevoie de intervenție medicală de urgență, dar nu i-ar fi fost acordată.

Citește și: După zilele toride, România intră sub cod portocaliu și galben de ploi. Cum va fi vremea

Foto simbol- bătrân

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: A murit legenda muzicii bossa nova, Sergio Mendes. Toată lumea îl cunoștea pentru hitul „Mas Que Nada”- antena3.ro

Conform aceleiași surse, în acest caz se fac cercetări pentru neglijență în asigurarea îngrijirilor medicale și igienice pentru persoanele internate într-un azil de bătrâni, dar și pentru omisiunea solicitării intervenției medicale de urgență.

Percheziții în azilele din județ

În cadrul mai multor azile au fost efectuate percheziții, la care au participat peste 30 de polițiști argeșeni din structuri de investigații criminale, ordine publică, investigare a criminalității economice, criminalistică și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș. 

Ca urmare a perchezițiilor efectuate, autoritățile au identificat că trei persoane necesitau îngrijiri medicale. Acestea au fost ulterior transportate la o unitate medicală. 

De asemenea, ca urmare a perchezițiilor, două persoane au fost duse la audieri.

Citește și: Au murit împreună, după ce au plecat de la un control medical. Cei doi soți au pierit sub roțile unui TIR, în Mureș

„La data de 23 iulie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești – Biroul Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au desfășurat o operațiune de amploare care a vizat descoperirea unor nereguli grave la un azil de bătrâni din Pitești. Acțiunea a inclus patru mandate de percheziție în localitățile Pitești, Curtea de Argeș, Ștefănești și Albota, vizând atât sediile unor persoane juridice, cât și locuințele unor persoane fizice”, se arată în comunicatul transmis de Poliția Română.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si