Close sidebar
Close sidebar

A murit Lidia Ionescu Staniloae, fiica marelui Parinte Staniloaie. Avea 83 de ani

O veste trista a zguduit astazi lumea crestina din Romania. Lidia Ionescu Staniloae, fiica Parintelui Staniloae a murit in aceasta dimineata, la varsta de 83 de ani.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ea s-a nascut in data de 8 octombrie 1933 la Sibiu si a fost fiica Parintelui Staniloae si a sotiei sale, Maria. A urmat cursurile Facultatii de Fizica- Sectia Fizica Atomica a Universitatii din Bucuresti, iar lucrarea ei de diploma este prima lucrare din Romania despre teoria fisiunii nucleare.

A lucrat in cadrul Facultatii de Fizica si in calitate de cercetator la Institutul de Fizica Atomica, dar a fost data afara de acolo in 1958, in anul in care tatal ei a fost arestat.

Lidia Staniloae si-a inceput cariera literara in 1970 publicand volumele de poezii Versuri, Muntii, Locul unde Astepti si a tradus din germana Insemnarile lui MAlte Laurids Brigge, de Rilke, si un volum de versuri al poetei germane Hilde Domin.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

A plecat in 1984 in Germania si a lucrat in cadrul Universitatii din Freiburg, iar in 1991 a publicat romanul Raiul Inocentilor, iar in 2000 lucrarea Lumina faptei din lumina cuvantului.

A mai publicat in 2003 volumul de versuri Intalnire cu Dumnezeu, iar in 2006 a aparut volumul istoric Zabringerblutt, avand ca tema infiintarea orasului Freiburg la 1120.

In 2014, Patriarhul Daniel i-a oferit fiicei marelui teolog Staniloae Ordinul Crucea Maria Brancoveanu, noteaza cei de la doxologia.ro. 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI