Close sidebar
Close sidebar

A murit Madeleine Albright, prima femeie care a ocupat funcţia de secretar de stat al SUA

Tragedie în lumea politicii SUA: Madeleine Albright, prima femeie care a ocupat funcţia de secretar de stat al SUA şi care a susţinut procesul de extindere a NATO a murit, miercuri, la vârsta de 84 de ani, relatează CNN.

Laura Macovei,

A murit Madeleine Albright, prima femeie care a ocupat funcţia de secretar de stat al SUA

[Sursa foto: news.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Albright a mijlocit intervenţia NATO în Balcani pentru a opri genocidul şi epurarea etnică, a luptat pentru reducerea proliferării armelor nucleare şi a susţinut drepturile omului şi democraţia pe tot globul.

Moartea fostei şefe a diplomaţiei americane a fost confirmată printr-un e-mail adresat personalului Albright Stonebridge Group, compania de strategie globală fondată de Albright.

Citeste si: Rusoaica care s-a antrenat cu Vladimir Putin în tehnici de spionaj face declarații inedite despre război: „El câștigă întotdeuna”

Madeleine Albright a murit de cancer, precizează apropiații ei, care salută „un neobosit apărător al democrației și al drepturilor omului”.

Prima femeie care a deținut funcția de ministru de externe al SUA

Madeleine K. Albright, născută Marie Jana Korbelová în Praga, Cehoslovacia, a fost membră a Partidului Democrat din Statele Unite și prima femeie care a deținut funcția de ministru de externe al SUA.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Doi gemeni care s-au născut prematur în Ucraina au fost aduși în România pentru îngrijiri speciale

Albright a fost o figură centrală în administraţia preşedintelui Bill Clinton.

Iniţial a fost ambasadoarea SUA la ONU, iar ulterior a devenit cel mai important diplomat american în timpul celui de-al doilea mandat al lui Clinton.

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI