Armata israeliană a declarat joi că l-a „eliminat” pe șeful guvernului Hamas din Gaza, Rawhi Mushtaha, în urmă cu trei luni.

Potrivit armatei Israelului, un bombardament asupra unui complex subteran din nordul Gazei l-ar fi ucis pe Rawhi Mushtaha și alți doi comandanți Hamas, Sameh Siraj și Sameh Oudeh. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Hamas.

Cum a fost ucis liderul Hamas

Înaltul oficial al Hamas, Rawhi Mushtaha, prim-ministrul de facto al Fâșiei Gaza, a fost ucis într-un atac israelian în urmă cu câteva luni, au confirmat IDF, potrivit Times of Israel.

Potrivit armatei și Shin Bet, Mushtaha a fost vizat într-o lovitură aeriană în Fâșia Gaza în urmă cu trei luni, împreună cu doi oficiali Hamas- Sameh al-Siraj, care deținea portofoliul de securitate în biroul politic al Hamas, și Sami Odeh, șeful pe securitate al organizației Hamas.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Autoritățile au trimis un elicopter în localitatea Țăndărei. Peste 200 de polițiști și jandarmi au descins în mai multe case- wowbiz.ro

Atacul, desfășurat cu avioane de luptă, i-a vizat pe oficiali în timp ce aceștia se ascundeau într-un tunel din nordul Fâșiei Gaza.

IDF spune că avea „informații precise” care indicau că oficialii se aflau în tunel.

Armata descrie tunelul drept „un complex subteran fortificat și echipat” care „a servit drept centru de comandă și control al Hamas și a permis agenților superiori să rămână în interiorul acestuia pentru perioade lungi de timp”.

Știre în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si