Close sidebar
Close sidebar

A murit o actriță legendară din filmele cu arte marțiale. Starul din "Tigru și dragon"și-a donat creierul pentru progresul științei

Actrița din filmele de arte marțiale, Cheng Pei-pei, vedeta producției laureate cu premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, "Tigru și Dragon" (titlul original „Crouching Tiger, Hidden Dragon”), a murit la vârsta de 78 de ani, relatează presa internațională.

Sorin Negru,

Actrița Cheng Pei-pei și-a donat creierul pentru cercetarea științifică

[Sursa foto: IMDB]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Actrița Cheng Pei-pei, expertă în arte marțiale și figură-simbol a filmului de acțiune din China, a murit la 78 de ani, potrivit Variety.com.

Citește și: VIDEO Pasionată de călătorii, tânăra de 26 de ani a căzut într-o cascadă din India. A încercat să filmeze într-un defileu periculos, dar o mișcare greșită i-a fost fatală

Cheng Pei-pei a jucat în filmul lui Ang Lee, nominalizat la Oscar, „Crouching Tiger, Hidden Dragon”, câștigător al premiului pentru "Cel mai bun film străin" în anul 2000.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Potrivit sursei citate, Cheng este considerată un pionier al rolurilor în artele marțiale pentru actorii de sex feminin.

Actrița Cheng Pei-pei suferea de o boală degenerativă a creierului  

Actrița a murit miercuri în zona golfului San Francisco, SUA. Cheng suferea de mult timp de o boală degenerativă a creierului și anunțase că și-a donat creierul cercetării medicale.

Născută în Shanghai pe 6 ianuarie 1946, Cheng s-a mutat în Hong Kong în 1962. Cu pregătirea ei de balet și dans, ea a lucrat în curând cu emblematicul studio Shaw Brothers.

Debutul ei în lungmetraj a fost cu filmul de dramă „Lovers’ Rock”, iar ulterior a devenit o vedetă majoră în filmele de arte marțiale și acțiune.

A devenit cunoscută în toată lumea cu filmul „Come Drink With Me” din 1966, regizat de King Hu.

Filmul a dat tonul pentru o continuare („Rândunica de aur” în 1968), un remake nerealizat de Quentin Tarantino și o serie de alte filme de acțiune cu roluri feminine din Asia de Est.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI