Gheorghe Bălășoiu era omul cu cea mai mare pensie din România, aproximativ 15.000 de euro lunar. Cât a fost director la Penitenciarul Colibași, timp de 7 ani, Bălășoiu a fost detașat, păstrându-și și funcția de magistrat, conform Jurnalul de Argeș. El s-a pensionat în 2005, iar anul trecut a suferit o pierdere uriașă când a murit băiatul său.

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind cumpărarea vechimii în muncă pentru pensie

Cum a ajuns Gheorghe Bălășoiu la o pensie atât de mare

Când Gheorghe Bălășoiu a ieșit la pensie, în 2005, calculul pensiei de serviciu se făcea potrivit unui algoritm simplu: 80 la sută din venitul brut realizat în ultima lună de activitate înainte de data pensionării.

Gheroghe Bălășoiu cumula salariul de comandant de penitenciar cu cel de procuror. Aşa a ajuns fostul director de la Penitenciarul Colibaşi să aibă o pensie de peste 30.000 de lei. Reglementări ulterioare ale modului de calcul al pensiei de serviciu, precum şi măriri aplicate au condus la pensie de 40.963 de lei, în 2017 adică peste 9000 de euro pe lună.

Ulterior, pensia a crescut aproape anual, ajungând în 2020 la 66.000 lei, iar anul acesta în jur de 78.000 lei, așa cum anunța Ministrul Muncii, Raluca Turcan, în luna ianuarie 2021.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Guvernul a adoptat legea care interzice cumulul pensiei cu salariul. Florin Cîțu: Am introdus creșterea opțională a vârstei de pensionare la 70 de ani

Raluca Turcan: Cea mai mare pensie, 78.634 lei

"În momentul de faţă în România există pensionari care câştigă 78.634 de lei pe lună, în condiţiile în care contributivitatea ar acoperi o pensie de 5.205

lei, iar 73.429 reprezintă criterii favorizante din legile făcute de PSD în Parlament, nu de altcineva”, a declarat Turcan la începutul anului.

Ministrul Muncii a precizat că există și pensii de 41.000 de lei, de 50.00 de lei, de 18.000 de lei lunar, dar și că sunt 900.000 de români care au venituri de 800 de lei pe lună. 

Reamintim că anul trecut, fiul lui Gheorghe Bălășoiu a fost găsit mort în propria locuință.

Citeste si: Veste proastă pentru pensionari. Mai puține bilete pentru tratamente balneare în 2021

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”- radioimpuls.ro

Gheorghe Bălășoiu era omul cu cea mai mare pensie din România, aproximativ 15.000 de euro lunar.[Sursa foto: KanalD]

Gheorghe Bălășoiu, beneficiar al "legii speciale a magistraților"

Directoarea Casei de Pensii Argeș a explicat în urmă cu un an modul de calcul al unei asemenea pensii uriașe: „În continuare, în județul Argeș putem vorbi despre cea mai mare pensie din sistemul asigurărilor sociale de stat care este pensia unui magistrat, al cărui nume nu vi-l pot spune”, a declarat anul trecut directorul executiv al Casei Județene de Pensii Argeș.

Cum s-a ajuns la această pensie uriașă pentru un magistrat: „Este vorba despre o lege specială a magistraților. Pensia se calculează proporțional cu cotizația, plus o pensie de la bugetul de stat. Pensiile sunt mari pentru că sunt cumulate două surse iar acest lucru nu se cunoaște”, a mai precizat șefa Casei de pensii Argeș.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si