VIDEO | Zăpadă de 10 centimetri în România. Utilajele de deszăpezire au intervenit imediat
Un strat de zăpadă de 10 centimetri s-a așternut în România. A fost necesară intervenția utilajelor de deszăpezire.
În zona munților Făgăraș, zăpada a ajuns la 10 centimetri chiar în noaptea de miercuri spre joi. La Cota 2.000 a nins ca-n toiul iernii. Pe Transfăgărășan a fost necesară intervenția utilajelor de deszăpezire.
Citeste si: Vremea octombrie 2021: Anunţul ANM. Ce se abate peste România în următoarele săptămâni?
Salvamontiștii din Argeș au anunțat că s-a așternut zăpadă de 10 centimetri la cota 2000, din Munții Făgăraș. Acolo a nins intens, în noaptea de miercuri spre joi, la altitudini de peste 1.500 de metri.
Citeste si: Vara încă nu s-a terminat. Vremea va fi frumoasă pe litoral toată săptămâna
În această dimineață s-au înregistrat -4 grade Celsius. Vântul a suflat cu putere, cu circa 60 de km/h. Vizibilitatea în zonă era redusă sub 50 de metri.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Începând cu zilele trecute, pe Transfăgărășan se circula în condiții grele. Drumarii au fost nevoiți să intervină cu material antiderapant și să îndepărteze zăpada de pe carosabil.
„Iarna și-a intrat pe deplin în drepturi pe Transfăgărășan!
Azi dimineață am intervenit din nou pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil atât pe partea nordică, în județul Sibiu, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, cât și pe versantul sudic, în județul Argeș, între Piscul Negru și tunel.
În acest moment ninge în continuare iar temperaturile de la altitudine au coborât sub zero grade stratul de zăpadă atingând pe alocuri și 10 cm.
Cu toate că în continuare circulația este deschisă pe Transfăgărășan pe timpul zilei, vă rugăm să circulați cu prudență pe toate drumurile montane și nu vă aventurați în zone cu zăpadă dacă nu aveți mașina pregătită pentru iarnă”, a transmis Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov, în dimineața aceasta.
Citeste si: VIDEO| Avertizare ANM! Cod galben de vânt puternic în România
Salvamontiștii trag un semnal de alarmă. Ei anunță posibile pericole și nu recomandă parcurgerea traseelor turistice la altitudini de peste 1500 de metri fără echipament adecvat sezonului de iarnă.