UPDATE:   Apropiatii Teodorei Tudose, buzoianca diagnosticata cu o boala rara, spun ca au strans banii pentru transportul fetei la o clinica in Austria, unde viata i-ar putea fi salvata, relateaza stiridebuzau.ro.

Potrivit aceleiasi surse, tanara va ajunge sambata sau luni la una dintre cele mai renumite clinici din lume.

Informatia a fost confirmata si pe pagina de Facebool "Alaturi de Teo":" Teodora este inca in coma, intr-o stare stabila, iar plecarea ei la Viena este aşteptata sa aiba loc saptamâna viitoare. 

Datorita sprijinului aratat campaniei, suma de bani necesara transportului a fost strânsa, insa pentru Teo este nevoie de mult mai mult, deoarece acesta a fost primul pas. Asadar, campania continua!   Urmeaza o perioada grea, iar costurile recuperarii, ce va fi una de durata, vor trebui asigurate. Va multumim mult pentru sprijin!

 In toamna anului trecut, Teodora s-a plans de dureri de cap si stari de confuzie. A ajuns mai intai la Spitalul Floreasca si apoi la Elias. Diagnosticul este crunt: o boala rara: encefalita autoimuna. De atunci medicii se chinuie sa o tina in viata, relateaza DIGI24.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Cristina Panea, medic primar neurolog la Spitalul Elias a declarat ca  „Este o boala identificata in ultimii 10 ani, este practic un proces de inflamatie a creierului ca urmare a unei agresiuni declansate de propriul sistem imun”.

Doctorii au descoperit ca tanara a trait tot timpul purtand in pantece embrionul nedezvoltat al fratelui ei geaman. Cu timpul embrionul s-a dezvoltat ca o tumora care i-a distrus Teodorei sistemul imunitar si a dus la declansarea bolii.

Tanara a fost operata la sfarsitul anului trecut, doctorii au indepartat chistul, dar lupta ei abia a inceput.

Medicul Cristina Panea a mai spus ca  „Problema nu este a lipsei tratamentului in sine, problema este a severitatii cazului care impune niste ingrijiri speciale. Parintii spun ca singura sansa a Teodorei este sa ajunga la o clinica specializata in neurologie din strainatate”.

Carmen Tudose, mama Teodorei a declarat ca  „Medicii de aici au facut tot ce se putea pentru ea. Incercam sa ne ducem cu ea la o clinica de neurologie specializata in boli autoimune, care sa poata face acest tratament”.
Pentru ca numai transportul ar costa in jur de 15.000 de euro, colegii Teodorei au inceput o campanie de strangere de fonduri, scrie DIGI24

Pentru donatii accesati pagina de Facebook Alaturi de TEO
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si