O femeie din Argentina a scăpat singură de HIV, fără medicamente sau tratament. Este al doilea caz documentat de acest fel din lume, relatează BBC.

Sistemul imunitar al pacientei ar fi eliminat virusul

Medicii au afirmat că există unele persoane ce se nasc cu o rezistență naturală la HIV. Unii au deja gene ce previn infecția, alții se infectează, dar virusul este eliminat de sistemul imunitar.

Un bărbat, din Londra, a primit un tratament cu celule stem de la un donator, pentru cancer. Celulele sale infectate cu HIV au fost eliminate și înlocuite în timpul tratamentului împotriva cancerului.

Donatorul a fost unul dintre cei 1% de oameni născuți cu gene care împiedică HIV să infecteze celulele, conform Mediafax.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi începe tratamentul cu anticorpi monoclonali pentru bolnavii infectați cu COVID-19

Experimentul de pe insula Nauru

Academicianul Constantin Ionescu-Târgovişte a vorbit despre experimentul  Nauru.

„Aș menționa un experiment- între ghilimele- care s-a petrecut prin anii 1930, într-o insulă din Pacific, Nauru se numește. Nu e o insulă mare.

Acolo persoanele erau slabe, slabe, slabe! S-a constatat că, în jurul acestei insule, erau niște corali care apăruseră și se dezvoltau. Analizând, s-a constatat că era o acumulare de fosfați, cel mai bun îngrășământ agricol, care a început să fie exploatat. După mulți ani de exploatare, o altă poză arăta cum oamenii erau de patru sau cinci ori mai lați. Deci, iată un exemplu de pericol pe care civilizația umană îl are prin prisma scăderii gradului de activitate fizică, a obezității și a întregii patologii”, a spus Constantin Ionescu-Târgoviște.

Citeste si: VIDEO| Bolnavii cronic primesc cu porția pastilele de care depinde viața lor și au ajuns într-o situație disperată. Motivul este ireal


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si