Close sidebar
Close sidebar

Vești triste pentru cancelarul Germaniei. Ce se întâmplă cu Angela Merkel

Popularitatea alianţei conservatoare a Angelei Merkel a scăzut la un minim record. Rezultatele înregistrate săptămâna trecută arată o accentuare a schimbării intenţiilor de vot ale alegătorilor din Germania.

Georgiana Balaban,

Cancelarul Germaniei Angela Merkel. [Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Veste neașteptată pentru Merkel. Popularitatea Uniunii Creştin Democrate a lui Merkel şi a partidului bavarez afiliat acesteia, Uniunea Social Creştină, a coborât la 23%, în cel mai recent sondaj de opinie efectuat de Kantar pentru publicaţia Bild am Sonntag.

Citeste si: "Germania are nevoie de lockdown". Cabinetul condus de Angela Merkel, tot mai aproape de decizia "inevitabilă"

Sondajul respectiv a fost efectuat e 1910 germani. Rezultatele arată că sprijinul pentru blocul CDU-CSU a scăzut de la 24% în săptămâna anterioară, atingând cel mai redus nivel din istoria sondajului săptămânal.

Citeste si: Cancelarul german Angela Merkel, în război cu șefii de landuri pentru măsuri mai dure anti-COVID

Germanii și-au schimbat opțiunile politice

În urma sondajelor efectuate din ultima săptămână arată că germanii și-au schimbat gândirea și și-au îndreptat susținerea politică spre alt partid.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Angela Merkel a vorbit despre o posibilă prelungire a restricțiilor în luna aprilie

Angela Merkel. [Sursa foto: Facebook]

Partidul Verzilor a rămas în frunte, cu 26% din opţiunile de vot, chiar dacă scorul a coborât cu 1 punct procentual comparativ cu săptămâna precedentă. Pe locul al treilea, cu 16%, se află Partidul Social Democrat, partenerul minoritar al CDU-CSU.

Citeste si: Angela Merkel si Ursula von der Leyen se vaccineaza anti-COVID-19! Iata cu ce vaccin a fost deja imunizata Presedinta Comisiei Europene!

Duminică, SPD a anunţat că ministrul de Finanţe Olaf Scholz va conduce campania sa electorală. El se va confrunta cu reprezentanta Verzilor, Annalena Baerbock, şi cu candidatul de centru-dreapta, al CDU-CSU, Armin Laschet, pentru înlocuirea lui Merkel din poziţia de cancelar, în alegerile din septembrie.

Citeste si: Angela Merkel a făcut declarația momentului despre certificatul de vaccinare! Când va fi pus în funcțiune în Europa

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI