ROSII TOXICE, LA VANZARE

Inainte de taiere, rosia parea normala. uite ce frumoasa e, ce colorata, tocmai buna de pus in salata, dar ce se ascundea in interior, l-a facut pe barbat sa-i piara foamea: rosia era plina de germeni toxici.

Sotia barbatului a cumparat rosiile dintr-un  supermarket din Buzau.

Dupa ce le-a taiat, si-a dat seama ca erau atat de vechi incat au incoltit.

"Cand  a vazut prima oara rosia, a crezut ca sunt viermi. Surpriza a fost ca am gasit si in urmatoarea rosie la fel”, spune Razvan Nicula.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Costel Vanatoru, specialist in horticultura:" Aici sigur s-a intervenit chimic, pentru ca rosia sa arate frumos, comercial, dar uite ca nu a putut fi pacalita si samanta. A stat foarte mult in depozit, dintr-o tomata gustoasa, care ar fi trebui sa fie un aliment veritabil, chiar si un medicament, a devenit un pericol”.

 

MARFA VECHE IN SUPERMARKETURI

Pe rafturile din magazine gasim, acum, doar rosii din import. Tocmai de aceea, specialistii  trag un semnal de alarma: unele legume va pot aduce pe patul de spital.

"Incoltirea semintelor nu face altceva decat sa acumuleze solanina si alte substante care sunt toxice”, spune Costel Vanatoru.

Daca in marile centre comerciale marfa nu poate fi testata, pietarii din Buzau ar baga mana-n foc pentru produsele lor, pe care le taie, la cerere, in fata clientului.

O rosie  rezista aproximativ 10 zile, dar daca este tratata chimic, poate arata ca noua chiar si 6 luni. Gustul este, insa, departe de cel natural. Rosiile romanesti, cultivate traditional, vor ajunge in piete abia in luna iunie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si