Asigurările de sănătate pentru 24 de milioane de americani sunt în pericol la scurt timp după ce Donald Trump și-a început cel de-al doilea mandat la Casa Albă.
Donald Trump a semnat decrete prin care abrogă ordonanțe adoptate în mandatul lui Joe Biden, ordonanțe care au permis extinderea accesului la îngrijiri medicale și la asigurări de sănătate pe caz de boală pentru americanii care sunt săraci sau care fac parte din clasa de mijloc, scrie News.ro.
Citește și: Rusia este amenințată de Donald Trump. Președintele SUA, presiuni asupra lui Vladimir Putin să înceteze războiul cu Ucraina: "Va avea probleme mari"
Donald Trump dorește reducerea cheltuielilor din sănătate, așa că a prezentat mai multe opțiuni în acest sens, arată un document distribuit de site-ul Politico.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: VIDEO Olandezii au rămas muți de uimire când au văzut un român care a intrat cu TIR-ul pe un pod de biciclete- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Măsurile vizează reducerea fondurilor de care dispun statele în finanțarea asigurării pe caz de boală a persoanelor și familiilor sărace. De asemenea, vizează „imitarea eligibilității la programe de sănătate în funcție de statutul cetățeniei”.
Printre ordonanțele pe care a decis Donald Trump să le abroge la început de mandat se numără „Decretul 14009” sau „Strengthening Medicaid and the Affordable Care Act (ACA)”, care avea scopul de
la consolida Medicaid și care a fost adoptat în anul 2021.
Specialiștii estimează că simpla abrogare a acestui test poate duce la o pierdere a aproximativ 25% din acoperirea ACA, care a contribuit la extinderea Medicaid şi la furnizarea unei asigurări de sănătate accesibile câtorva milioane de oameni, scrie The Guardian.
„O slăbire a ACA riscă să antreneze consecinţe dincolo doar de americanii care-şi pierd asigurarea lipsa îngrijirilor de sănătate finanţate de către Guvern însemnând că asigurătorii privaţi au mai multă putere să controleze sectorul sănătăţii, ceea ce va conduce probabil la o creştere a costului
opţiunilor de asigurări de sănătate rămase”, mai scrie ziarul britanic.
Citește și: Ce salariu ia Donald Trump ca președinte SUA. În primul mandat primea doar un dolar pe an