"O femeie țipa și își căuta copilul!" este una dintre mărturiile terifiante ale salvatorilor ajunși la locul accidentului. Autocarul plin cu oameni s-a prăbușit, provocând moartea a 21 de oameni. 18 persoane se află în stare critică.

Printre cei decedați în accidentul terifiant din Veneția, la Maestre, se regăsește și o familie de români.

Accident autocar Veneția

Accident autocar Veneția

[Sursa foto: Capturi video BBC]

Mărturii terifiante ale salvatorilor

Primii salvatori au fost locatarii din zona una autocarul s-a prăbușit.

Salvatorii, oameni simpli, au coborât din locuințe pentru a acorda primul ajutor persoanelor aflate în autocarul prăbușit.

Ajunși la fața locului, salvatorii s-au confruntat cu o scenă teribilă: un autocar plin de oameni, în flăcări, de unde se auzeau țipete de groază ale supraviețuitorilor. 

„Am coborât la locul în care autobuzul ardea și am auzit o femeie țipând: „Copilul meu, copilul meu. Am reușit să o trag prin fereastră și apoi l-am scos pe fiul ei, care era ars grav, dar încă în viață ”, spune Boubacar, unul dintre primii salvatori ajunși la accident.

Boubacar împreună cu alți trecători sau locatari din zonă au acționat cu stingătoare pentru a stinge incendiul. Totuși, flăcările nu puteau fi stinse, iar operațiunea de salvare a omanilor trebuia urgentată pentru a putea salva cât mai mulți, potrivit BBC.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro

„Trecătorii îmi dădeau alte stingătoare dar nimic nu a ajutat, a trebuit să așteptăm pompierii. Așa că i-am tras pe alții în siguranță, o femeie, un bărbat și un copil. Oamenii sângerau din cap, era atât de mult sânge”, a continuat Boubacar.

Alți salvatori au spus că au singurul gând pe care l-au avut a fost salvarea oamenilor din flăcări, în ciuda faptului că și-au riscat viața.

 Mărturiile terifiante ale salvatorilor din zonă: "O femeie țipa și își căuta copilul!"

Mărturiile terifiante ale salvatorilor din zonă: "O femeie țipa și își căuta copilul!"

[Sursa foto: Capturi video BBC]

„Am reușit să salvăm mulți, dar, din păcate, alții au murit. Nu m-am speriat, nu m-am gândit la siguranța mea pentru că am văzut oameni cu capul despicat. Azi colegii mei m-au întrebat: „la ce te gândeai când te-ai dus spre flăcări”, și le-am spus că trebuia doar să salvez femeile și copiii, a mărturisit alt salvator.

Una dintre cauze: starea deteriorată a pasajului

Autoritățile din Italia au confirmat că pasajul de pe care s-a prăbușit autocarul se afla în starea deteriorată, având barele de siguranță ruginite și vechi.

Domenico Musicco, șeful unei asociații pentru victimele accidentelor rutiere, a declarat că tragedia de pe acel pasaj ar fi fost prezisă.

"Întreţinerea drumurilor din Italia este slabă. Se investeşte prea puţin în siguranţa rutieră. Se estimează că 30% din accidente se reduc la asta", a declarat el agenţiei de presă AFP, potrivit BBC.

Citeste si: Dinu Maxer vorbește despre infidelitățile din relația cu Nicoleta Luciu: „Mi-a fost greu să fiu fidel. N-am reușit. Sunt persoane publice infidelitățile mele.”- kfetele.ro

Citeste si: Detalii cutremurătoare despre crima care a șocat o lume întreagă! Cum și-a găsit sfârșitul Kristina Joksimovic, fostă Miss Elveția?- radioimpuls.ro

Citeste si: Cele mai spectaculoase ținute de la MTV Music Awards 2024. Cum au apărut vedetele pe covorul roșu- antena3.ro

Accident autocar Veneția

Accident autocar Veneția

[Sursa foto: Capturi video BBC]

Veneția a declarat doliu național pentru trei zile.

Tragedia a avut loc la Mestre, provincia Veneția. Bilanțul deceselor se ridică la 21 de persoane și mai mulți răniți, în stare gravă. Printre cei care și-au pierdut viața în flăcările care au cuprins autocarul se află și patru români, o familie întregă.

Citește și: Cine sunt românii decedați în tragedia din Veneția? Aurora și Georgiana au pierit alături de părinții lor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si