Un baraj de decantare s-a spart in Valea Sesei si acolo se deverseaza steril. In momentul de fata s-a oprit deversarea accidentala a sterilulul, dar pericolul se mentine. "Este o problema pe care nu mai putem sa o gestionam singuri. Este o situatie delicata. Asteptam specialistii sa vina si sa ne spuna cum sa rezolva. In zona a existat o sonda care s-a defectat in 1988 si a fost dezafectata.

In anul 2013 a aparut un izbuc, o apa care venea din alta parte, nu din baraj. In iulie 2016 au aparut primele semne de steril, s-au luat probe si s-a stabilit ca provine din baraj. Am anuntat Ceprominul, care ca si proiectant trebuie sa vina cu o solutie. Deocamdata nu avem o solutie definitiva. In urma discutiilor s-a stabilit ca in aceasta primavara, dupa dezghet, se se decida cum se va rezolva problema. Acolo este o galerie sub presiune", a spus Mircea Goia, seful carierelor administrate de Cupru Min SA.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Planul controversat de a transforma un deșert într-o zonă verde, fertilă și plină de viață sălbatică: „Ar putea schimba tiparele meteo”- antena3.ro

Pana acum s-a realizat un pat de piatra care urmeaza sa fie extins si s-au construit si doua baraje de retinere aval de barajul principal.

Cei de la Sistemul de Gospodarire a Apei Alba au anunta ca pana acum nu s-a realizat mortalitate piscicola pe raul Aries.

Prefectul a cerut Garzii de Mediu Alba sa aplice legea si a spus ca este posibil ca cei de la Cupru Min SA sa fie amendati pentru acest accident ecologic, noteaza cei de la adevarul.ro

Sursa Foto: adevarul.ro/Teodor Baic


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si