Accidentul tragic a avut loc sâmbătă, 7 ianuarie 2023, în jurul orei locale 19.00, în timpul unui eveniment Top Fuel Dragster transmis în direct la TV. 

Sam Fenech s-a stins din viață după ce mașina sa a ieșit de pe pistă și s-a izbit de un turn de camere cu o viteză de 320 km/h. Imaginile video arată cum bolidul la volanul căruia se afla Fenech lovind peretele de siguranță înainte de a decola, zburând în aer și rupându-se în bucăți la impact. 

Citește și: Adrian a dispărut pe data de 2 ianuarie și a fost găsit fără suflare la un kilometru de casă

Willowbank Raceway a transmis că decesul pe rețelele de socializare:  "Cu mare tristețe Top Fuel Racing Australia anunță că Sam Fenech, pilotul Fabietti Racing Doorslammer, a murit în urma rănilor suferite într-un accident de curse pe Willowbank Raceway. Trimitem dragostea și sprijinul nostru familiei Fenech și întregii echipe de la Fabietti Racing".

Luni, 9 ianuarie 2023, pe aceeași pagină de Facebook, a fost postată o galerie foto dedicată pilotului de curse australian.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO |Povestea de viață a unei cântărețe de muzică populară: „A murit la nuntă, în horă”

Australianul avea 55 de ani și era din New South Wales. Fenech a fost filmat admirându-și mașina, un Chevrolet Camaro, cu puțin timp înainte de începerea cursei, notează jurnaliștii de la  Daily Mail .  

Oamenii legii din Queensland au transmis că, în urma impactului, un cameraman a fost transportat la spital cu răni care, potrivit medicilor, nu îi pun viața în pericol.

Citește și: Clipe de coșmar într-un spital din Constanța. Prin ce calvar au trecut o tânără și bunica ei: „O lași 14 ore la urgențe?”

Asociația Națională Australian Drag Racing a anunțat:  "Toți cei de la ANDRA sunt profund întristați de această veste tragică. Sam a fost un om grozav, concurent și prieten, să se odihnească în pace. Vă rugăm să vă alăturați nouă pentru a transmite cele mai profunde condoleanțe echipei sale și celor dragi în acest moment groaznic".

Sam Fenech, din New South Wales, era căsătorit și avea trei copii, conform publicației  7news.com

Atenție! Urmează imagini cu un puternic impact emoțional!

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Drag Racing este unul din cele mai periculoase sporturi cu motor

Majoritatea curselor se desfășoară pe o pistă în linie dreaptă, pe o distanță de un sfert de milă (aproximativ 402 metri), cu plecare de pe loc. Dibăcia

pilotului este unul dintre cei mai importanți factori, care devine determinant de la primii metri ai traseului și din primele secunde. 

Citește și: Este doliu în sport. A murit unul dintre cei mai mari piloți

Viteza poate ajunge și la 550 de km/h, în funcție de clasa și motorul bolidului, Drag Racing-ul fiind încadrat în cele mai periculoase competiții pe patru roți.

Citește și: Atac cu dronă ucraineană asupra bazei militare Engels din interiorul Rusiei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si