Close sidebar
Close sidebar

Accident tragic! Un actor a murit dupa ce a cazut de pe un pod din Praga

Actorul ceh Jan Triska, cunoscut din filme ca „The Karate Kid Part III" si „The Elementary School", a murit la varsta de 80 de ani, dupa ce a cazut de pe un pod din Praga, scrie The Guardian.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Jan Triska, care s-a mutat in Statele Unite, in 1977, dupa ce a fost interzis de regimul comunist din Cehoslovacia, a murit in noaptea de duminica spre luni, dupa ce sambata a cazut- in circumstante necunoscute inca- de pe Podul Carol din capitala Cehiei.
 

Triska a emigrat in 1977, dupa ce a semnat un manifest privind drepturile omului, inspirat de prietenul sau, dramaturgul disident Václav Havel. El s-a stabilit in Los Angeles si a jucat in cateva zeci de filme, intre care „Ragtime", „The Karate Kid Part III" si „The People vs Larry Flynt", acesta din urma fiind regizat de cehul Miloš Forman.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Actorul ceh a jucat si in seriale de televiziune, precum „Quantum Leap" si "Highlander: The Series", dar si teatru, la New York.

El a fost interzis in cinematografele, dar si de pe micile ecrane cehoslovace, pana la caderea comunismului, in 1989.

Dupa Revolutia de Catifea condusa de Havel, Triska a revenit periodic in tara natala si a aparut in spectacole de teatru si film, inclusiv in comedia „The Elementary School" (1991), regizat de Jan Sverák, care a fost nominalizata la Oscar pentru cel mai bun film intr-o limba straina.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI