Tragedia s-a petrecut seara trecută pe DN24 A, în județul Vaslui. În urma impactului, doi copii au murit, dar și un bărbat. Un TIR a acroșat o căruță, iar șoferul aflat în spatele camionului nu a mai reușit să frâneze și a ajuns sub remorca acestuia.

Citește si: Noi modificări în Codul Rutier. Șoferii riscă șapte ani de închisoare dacă fac asta

Accidentul devastator s-a petrecut în apropierea localității Popeni din județul Vaslui. Șoferul unui TIR a văzut foarte târziu cum pe marginea șoselei circula o căruță, iar în acel moment a frânat brusc pentru a nu o acroșa încercând să evite impactul cu aceasta.

În același timp, în spatele camionului se afla un alt autoturism. Șoferul nu a reușit să frâneze la timp din cauza vitezei mult prea mari, astfel că aceasta s-a izbit violent de remorca TIR-ul.

Tragedie mare în Vaslui

A fost activat Planul Roșu de intervenții. Cei doisprezece oameni aflați în autoturism, printre care și șapte copii au avut nevoie de îngrijiri de medicale, iar trei dintre persoane au murit.

Citește si: VIDEO- Gest extrem la metrou. O femeie s-a aruncat pe șine în stația Piața Victoriei

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Șoferul mașinii, în vârstă de 24 de ani, a murit. De asemenea, la scurt timp a fost declarat și decesul unei copile de doi ani. Ulterior, la spital un băiețel de cinci ani a decedat și el în Unitatea de Primi Urgențe, la scurt timp după ce a fost transportat în stop cardio-respirator. Medicii s-au luptat să-l salveze, însă din păcate fără vreun rezultat.

În prezent, șase oameni sunt internați la Spitalul Bârlad, iar trei persoane au fost transferate de urgență la Iași.

Citește si: O mașină de lux, făcută praf într-un cimitir din Iași

Conform prefectului județului Vaslui, accidentul s-a produs din cauza nerespectării distanței față de autoturismul din față, dar și din cauza vitezei mult prea mari.

Dacă autoturismul în care se aflau cei 12 oameni ar fi păstrat distanța față de TIR, șoferul de 24 de ani ar fi reușit să frâneze la timp și să nu se izbească în remorca camionului.

Citește si: Posibilă tentativă de suicid la stația de metrou Piața Victoriei. O femeie de 59 de ani a fost lovită de tren

„În mod clar e vorba de neatenţie, pentru că dacă ar fi păstrat distanţa Volkswagenul faţă de TIR nu ne-am mai fi aflat aici. La locul tragediei a fost nevoie şi de intervenţia trupelor speciale, pentru calmarea spiritelor”, a spus Daniel Onofrei, potrivit observatornews.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si