O echipă de oameni de știință de la Universitatea Ohio, Laboratorul Național Argonne și Universitatea din Illinois-Chicago, condusă de profesorul de fizică al Universității Ohio Saw Wai Hla, a luat primul semnal cu raze X din lume (sau semnătura) a unui singur atom.

Citește și: Prima transmisiune LIVE de pe Marte din istorie. La ce oră poți să vezi cum arată "planeta roșie"

Această realizare revoluționară a fost finanțată de Departamentul de Energie al SUA, Biroul de Științe Energetice de Bază și ar putea revoluționa modul în care oamenii de știință detectează materialele, se arată într-un comunicat de presă.

Citește și: Astronauții de la NASA au auzit o muzică ciudată când s-au apropiat de "fața ascunsă a Lunii"

Atomii sunt cele mai mici unități ale unei substanțe care rămân intacte după reacții chimice.

A fost găsit „Sfântul Graal” al fizicii?

Această realizare revoluționară, care ne-ar permite de acum să analizăm constituenții unui atom într-un grad inegalabil, este privită drept „Sfântul Graal” al fizicii.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Rezistă sau nu palmierii în România?

„Atomii pot fi fotografiați în mod obișnuit cu microscoape cu sondă de scanare, dar fără raze X, compoziția lor rămâne necunoscută”, spune profesorul Saw Wai Hla de la Universitatea Ohio, autorul principal al studiului.

Profesorul de fizică al Universității Ohio Saw Wai Hla

„Acum, putem identifica cu precizie tipul și starea chimică a unui anumit atom, a fiecărui atom în parte.

Odată ce putem face asta, putem descompune materialele până la limita lor finală de un singur atom. Acest lucru va influența foarte mult științele de mediu și științele medicale, conducând potențial la remedii care ar putea avea un impact drastic asupra umanității. Această descoperire va transforma lumea”, mai spune omul de știință de la Universitatea Ohio.

Citește și: VIDEO- Studiile arată că femeile trăiesc mai mult decât bărbații. Care este secretul?

De când Wilhelm Röntgen a descoperit razele X în 1895, acestea au devenit omniprezente în multe domenii, inclusiv în examinările medicale și inspecțiile de securitate din aeroport.

O aplicație științifică importantă a razelor X este identificarea tipului de materiale dintr-o probă. De-a lungul timpului, datorită dezvoltării surselor de raze X și a noilor instrumente, cantitatea de material necesară pentru detectarea cu raze X a fost redusă semnificativ.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si