BRGV a informat că este vorba despre un soi de salată iute, care are semințele și tulpinile comestibile.

„Planta apare în bucătăria tradiţională africană, chineză, italiană, indiană, japoneză, nepaleză şi pakistaneză. Din seminţe se poate extrage ulei care se foloseşte drept condiment, asemănător muştarului, însă are o aromă mult mai picantă. În Rusia, acest ulei este foarte folosit în industria alimentară, la procesare, în compoziţia conservelor, la prepararea anumitor feluri de mâncare şi în producerea de margarine.

De asemenea, muştarul pentru consum zilnic este obţinut tot din Brassica juncea. Frunzele sunt folosite în bucătăria africană şi toate părţile vegetative ale plantei sunt folosite în bucătăria nepaleză, în special în zonele de munte ale Nepalului. Frunzele speciei pot fi folosite, datorită aspectului plăcut ornamental, şi la ornarea platourilor şi a diverselor preparate culinare" au informat cercetătorii BRGV.

Citește și: Top 10 cele mai sănătoase legume pe care le poți cultiva în grădină sau în solar

productie

Producție salată

[Sursa foto: Pexels]

Salata iute- beneficiile pentru sănătate

Cercetătorii au mai caracterizând leguma ca având surse de vitamine, calciu, puține calorii și chiar proprietăți antibiotice. Planta poate fi folosită pentru tratarea artrozelor, durerilor de picioare, reumatismului, iar chienzii îi folosesc semințele în tratarea tumorilor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Se pot folosi în tratarea artrozelor, durerilor de picioare, reumatismului, seminţele sunt folosite de specialiştii chinezi în tratarea tumorilor, în Coreea sunt folosite contra abceselor, răcelilor iar frunzele aplicate ca şi cataplasme pe frunte pot lupta împotriva durerii de cap. Alte utilizări: se practică adeseori mulcirea solului cu ajutorul frunzelor plantei şi totodată încorporarea ca îngrăşământ verde în sol. Planta mai poate fi folosită şi în reglarea compoziţiei chimice a solului, deoarece este o consumatoare a metalelor grele din sol, cum ar fi plumbul, metale pe care le depozitează în frunze.

De asemenea, se cunoaşte faptul că planta absoarbe inclusiv cadmiul din sol. Aşadar, cultivarea acestei plante este o metodă mult mai ieftină decât alte metode clasice de amendament prin reducerea metalelor grele din sol", au mai informat cercetărorii, potrivit Agerpres.

Cultivatorii pot planta salata iute începând cu luna martie

Cei care vor să crească această legumă, o pot face începând cu luna martie, conform recomandărilor specialiștilor.

„Cu certitudine, specia poate fi cultivată cu succes pe tot teritoriul ţării noastre, atât în spaţii protejate, cât şi în câmp, cu precizarea că în spaţiile protejate ritmul de creştere şi mărimea rozetelor cresc semnificativ”, a mai spus BRGV.

Citește și: De ce sfaturi trebuie să ținem cont în post? Un medic a dezvăluit totul

cultivatori

Oameni care recoltează legume

[Sursa foto: Pexels]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

De asemenea, recoltarea legumei se poate face după 60 de zile de la plantare. 

Cu toate acestea, cercetătorii BRGV spun să fim precauți, deoarece acest tip de salată este predispus la boli și dăunători. Trebuie să identifice corect agentul patogen și produsul de combatere potrivit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si