Regiunea italiană Calabria, cunoscută și sub numele de "degetul de la picior" al peninsulei, este situată în extremitatea sudică a Italiei. Această regiune este populară datorită plajelor sale desprinse din paginile unei cărți poștale, dar și datorită peisajelor montane care te lasă fără aer. Calabria este o destinație care îmbracă farmecul celebrului Amalfi Coast, dar fără agitația specifică zonelor turistice, notează jurnaliștii de la stiridiaspora.ro.

Această regiune din Italia te plătește cu 30.000 de euro ca să te muți acolo! Ce vârstă trebuie să ai ca să îndeplinești condițiile?

Calabria este o destinație care îmbracă farmecul celebrului Amalfi Coast, dar fără agitația specifică zonelor turistice

[Sursa foto: istock.com]

Autoritățile aceste regiuni își doresc să încurajeze relocarea și oferă un sprijin financiar de aproximativ 30.000 de euro celor care aleg să se mute aici. Cu toate acestea, există cerințe specifice pentru candidați, una dintre ele fiind să aibă sub 40 de ani. Totodată, aceștia sunt nevoiți să fie pregătiți să înceapă o nouă viață în Calabria în doar 90 de zile, ceea ce face ca decizia de a pleca să fie crucială.

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a te muta în regiunea italiană?

Candidații trebuie să dețină abilități antreprenoriale, deoarece autoritățile doresc să revitalizeze comunitățile mici din Calabria și să susțină economia locală. Astfel, ei trebuie să inițieze o afacere nouă sau să ocupe un loc de muncă care contribuie semnificativ la economia locală, notează jurnaliștii de lanLadBible.

Această regiune din Italia te plătește cu 30.000 de euro ca să te muți acolo! Ce vârstă trebuie să ai ca să îndeplinești condițiile?

Autoritățile încurajază tinerii să-și deschidă mici afaceri

[Sursa foto: istock.com]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În această zonă, există o gamă variată de locuri de muncă disponibile în industria ospitalității, precum restaurante, pensiuni, hoteluri și magazine.

Citește și: VIDEO- Cod roșu de inundații în Italia. Mai multe regiuni sunt inundate

Cei care aleg să se mute în Calabria pot beneficia de un venit lunar de până la 1.148 de euro pe o perioadă de trei ani sau pot primi o sumă forfetară pentru a iniția o nouă afacere.

Cei selectați vor locui în sate cu mai puțin de 2.000 de locuitori, contribuind astfel la menținerea autenticității acestor comunități.

Autoritățile speră să oprească declinul satelor mici din regiunea italiană

Gianluca Gallo, consilierul care a conceput această schemă, dorește să oprească declinul satelor mici care reprezintă adevărata identitate a teritoriului. Obiectivul principal nu este problema de sănătate, ci menținerea unui echilibru între cererea de locuri de muncă și oferta acestora.

Bugetul alocat acestui proiect este de 712.000 de euro și a atras deja un interes semnificativ din partea satelor din Calabria. Cu speranța că acest proiect-pilot va avea succes, oficialii se așteaptă să dezvolte și alte scheme similare în anii următori.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Aceasta este o oportunitate de a experimenta Dolce Vita și de a face parte din viața pitorească a Calabriei, în schimbul contribuției la revitalizarea acestei regiuni minunate.

Citește și: Afacerea cu care o româncă a dat lovitura în Italia. Mihaela crește găini și se bucură de un adevărat succes. „Oamenii se vor întoarce la munca pământului”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si