Close sidebar
Close sidebar

Acesta este secretul unei ciorbe perfecte. Un maestru al bucatariei moldovenesti te invata ce trebuie sa faci ca sa servesti cea mai buna ciorba

Secretul unuei ciorbe gustoase este traditionalul bors de casa. Nicolae Curelea, un maestru al bucatariei moldovenesti, ne invata reteta unui bors gustos si sanatos.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Reteta este una usoara si rapida, iar in 24 de ore borsul este gata, scrie ziarul Adevarul.

Ingrediente pentru 10 l: 

- drojdie de bere 20 g;

- malai 600 g;

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

- tarate de grau 1200 g;

- paine neagra 200 g.

Preparare: Drojdia, malaiul si a sasea parte din cantitatea de tarate se amesteca bine cu 2,5 l apa calda pana ce se formeaza o maia, care se lasa 6-7 ore la loc cald sa se dospeasca, dupa care se pune intr-un borcan de sticla, se adauga restul de tarate

si 3 l apa calda. Se amesteca si se lasa circa 4-5 ore la dospit din nou, dupa care se toarna restul de 4,5 l apa clocotita, pentru a obtine cei 10 l de bors. Se recomanda ca proportia sa fie un sfert maia si trei sferturi apa. Se taie painea felii, se prajeste pe ambele parti si se pune in bors. Se acopera vasul cu un capac si se lasa sa se limpezeasca.

Cand s-a limpezit, se poate intrebuinta. Dupa terminarea borsului, hustele mai pot fi intrebuintate, umplandu-se din nou vasul cu apa fiarta si amestecandu-se bine. Pentru pregatirea altei cantitati de bors, se scot hustile, pastrandu-se numai jumatate din ele, se spala vasul bine si se pun din nou in vas, adaugandu-se jumatate din cantitatea de malai si tarate prevazute in reteta.

Se amesteca din nou cu apa calda, lasand sa se dospeasca 3-4 ore, apoi se fierbe apa in clocote si se pune peste maia impreuna cu painea prajita, acoperindu-se cu un capac pana a doua zi, cand

se scoate painea prajita si dupa limpezire, e bun de folosit.

Daca nu aveti husti, le puteti obtine astfel: Se amesteca 250 g tarate de grau, 150 g marar si un litru apa rece cu 500 g paine integrala, neagra si calda; se lasa sa dospeasca 10-12 ore si hustile sunt gata.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI