Reteta este una usoara si rapida, iar in 24 de ore borsul este gata, scrie ziarul Adevarul.
Ingrediente pentru 10 l:
- drojdie de bere 20 g;
- malai 600 g;
Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro
- tarate de grau 1200 g;
- paine neagra 200 g.
Preparare: Drojdia, malaiul si a sasea parte din cantitatea de tarate se amesteca bine cu 2,5 l apa calda pana ce se formeaza o maia, care se lasa 6-7 ore la loc cald sa se dospeasca, dupa care se pune intr-un borcan de sticla, se adauga restul de tarate
Cand s-a limpezit, se poate intrebuinta. Dupa terminarea borsului, hustele mai pot fi intrebuintate, umplandu-se din nou vasul cu apa fiarta si amestecandu-se bine. Pentru pregatirea altei cantitati de bors, se scot hustile, pastrandu-se numai jumatate din ele, se spala vasul bine si se pun din nou in vas, adaugandu-se jumatate din cantitatea de malai si tarate prevazute in reteta.
Se amesteca din nou cu apa calda, lasand sa se dospeasca 3-4 ore, apoi se fierbe apa in clocote si se pune peste maia impreuna cu painea prajita, acoperindu-se cu un capac pana a doua zi, cand
Daca nu aveti husti, le puteti obtine astfel: Se amesteca 250 g tarate de grau, 150 g marar si un litru apa rece cu 500 g paine integrala, neagra si calda; se lasa sa dospeasca 10-12 ore si hustile sunt gata.